07 oktober 2012

Nytt i köket

Tänkte visa lite nya saker till köket som jag dels köpt själv och dels fått i present! Den fina temuggen kommer från Åhlens och jag köpte två stycken. De rymmer en rejäl mängd te vilket kan behövas när höstmurret kryper inpå knutarna... Det söta lilla fatet och skålarna hittade jag på Village och kunde inte motstå även om jag inte har helt klart för mig vad jag ska använda dem till. Småplock, flingsalt, sockerskål... fina är de i alla fall, och väldigt prisvärda liksom det mesta på Village.


Sen fick jag i födelsedagspresent en jättefin, mysig kokbok - "Mammas italienska kokbok" - med rolig, hemtrevlig layout precis i min smak. Och den var placerad i den superfina presentpåsen som passade precis i stilen! Tack Marie!


Tillsammans med kokboken fick jag ett härligt förkläde, vilket var precis vad jag behövde eftersom mitt gamla är ärvt och slitet och fläckigt. Så mysigt och inspirerande till höstig matlagning och bakning!

6 kommentarer:

 1. Jag tror du kommer att trivas i köket med alla din nya fina saker!
  Kramar Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det tror jag med! Det är faktiskt inte ofta jag skaffar nytt till köket, det mesta är gamla trotjänare, både arvegods och sånt jag köpte till mitt första egna hem.

   Radera
 2. Vilka fina saker. Jag gillar verkligen dina små skålar, jag hade nog fallit för dem jag också om jag hade sett dem i en affär. Och du har helt rätt, det måste få plats mycket te i muggen, annars duger det inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det roliga är att jag har en gammal favoritmugg som jag köpte på Rhodos 1999 och nu känns det nästan som jag är otrogen och en svikare som skaffat en ny mugg :) Och sanningen är att den gamla muggen faktiskt är godare att dricka ur (men inte riktigt lika rymlig) så jag använder den då och då så den inte ska bli ledsen.

   Radera
 3. Vilka fina saker och vilken härlig present från Marie!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var verkligen en mitt-i-prick-present!

   Radera