03 november 2013

Skotskrutig november

Så har vi då glidit över i "grå" november, fast det är ju faktiskt en hel del gula löv kvar på träden och åkrar som lyser gröna efter den varma, fina hösten vi haft hittills. Jag tänkte försöka låta bli att deppa över senhösten i år och bara låta mig flyta med helt avslappnat - kan det funka tro? Jag är en sån inbiten höst- och vinterdeppare men skam den som inte kan ändra sig!

Det har i alla fall börjat bra med en rolig, stimmig, pratig och kulinarisk torsdagkväll på Rolfs Kök på Tegnérgatan i Stockholm, där jag och syster käkade middag med våra döttrar varav en, Cathrine, blev firad på sin 30-årsdag! Vi har alltid så kul när vi träffas och har en sååå mysig kvinnogemenskap som jag hoppas aldrig ska försvinna. En vacker dag kanske vi sitter så där med våra dotterdöttrar också, det vore ju för kul!

Sen var jag ledig i fredags och kunde sova ut, bada bubbelbad och koppla av efter en ganska intensiv jobbvecka. Och igår firade vi Cathrine hemma hos henne och fick gott fika, god mat och trevligt umgänge och inte minst gosa med lilla Elise som nu verkar komma ihåg sin mormor från gång till gång - å så det värmer i hjärtat...

Nu till inläggsrubriken "Skotskrutig november"... Jag har fått en sån oemotståndlig lust att skaffa mig något skotskrutigt! Jag blir glad när jag ser det där varma, fina rutmönstret och det liksom passar så här års känner jag. Så nu har jag beställt tyg till en kjol som inte ska bli den klassiska kilten utan något mer fantasifullt tänkte jag - lite inspirerat av Alexander McQueen och Vivienne Westwood som för övrigt designat den fantastiska lilla jackan på bilden.


Nu väntar en ny arbetsvecka med mycket att göra men också trevligheter som att fira Charlotte som också fyller år i dagarna, och sen helg på Barnens Ö.

Välkommen november!

8 kommentarer:

 1. Mmmm snyggtsnyggt med skotskrutigt. Kommer du ihåg kavajen i skotsrutigt som du hjälpte mej att sy när jag gick i högstadiet? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ja men, den kommer jag ihåg! Tänk så mycket vi sydde förr... Apropå sömnad, kolla in mönsterpassningen på jackan på bilden... vilken skräddarkonst!

   Kram

   Radera
 2. Ursöt kavaj!
  Jag har bestämt mig för att göra en hälsosatsning av den annars så pissiga november. Bra inför jul och lite bra med massa extra vitaminer i denna mörka månad. Dessutom är det ju alltid skoj med ett litet projekt =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra! Och då passar det ju särskilt bra med vårt tema på spahelgen - "FRÄSCHT" :) Tänkte skriva ett inlägg om kosttänk alldeles snart också.

   Kram

   Radera
 3. Samma här. Hösten och vintern är verkligen inte mina årstider men vad ska man göra... Det är nog en bra idé att boka in extra roliga saker och göra det bästa av situationen.

  Kavajen var ju helt underbar! Hoppas du hittar något som passar.


  Kram, Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu tar vi upp dusten med hösten och ger den en kamp :) Min sik-fiskehelg på Barnens Ö har just gått av stapeln och det är sannerligen en häftig och roligt höstupplevelse (inlägg kommer snart)! Det är nog väldigt viktigt att komma ut lite mitt på dan också när det är ljust. Trotsa regnet är däremot inte så kul... men har man hund som du måste man ju ;)

   Radera
 4. Men gud så fin jacka, den skulle gärna få flytta hem till mig, älskar det skotskrutiga tyget. Kramisar Tina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det fint med skotskrutigt! Längesen jag hade något i det men nu blev det plötsligt nästan som ett behov ;) Vivienne Westwood som designat jackan gör så otroligt vackert skräddade plagg, ofta med fina draperingar och förstås av högkvalitativa tyger. Gillar särskilt det hon gjort i 50-talsstil och en vacker dag ska jag unna mig att köpa något av hennes saker, det har jag lovat mig själv!

   Kram

   Radera