26 november 2013

Spa-helg

En liten tradition som familjens kvinns har sen några år tillbaka är att träffas en helg då och då hemma hos oss och bada bastu och bubbelbad, laga god mat tillsammans och sova över. Karlarna får hålla sig borta så vi kan tassa runt i bara mässingen med diverse ansiktsmasker och hårinpackningar och bara njuta och ha kul!

Vi började med en rejäl promenad ut i naturen och tog förstås med oss "skaffning", den här gången blev det varm choklad med rom - nästan som "Lumumba", godisgott och värmande! Hemma hade bastun värmt upp och så tappade vi upp badet och fixade iordning snacks och en läskande fruktdrink. Ansiktsmasker och hårinpackningar togs fram och så njöt vi av värme och ljuva dofter och babblade och hade det hur bra som helst... perfekt en kylig novemberlördag!

Maten ska vi inte tala om.... matlagningsintresset ligger alla varmt om hjärtat och var och en fixade två små rätter var så det blev en fantastisk buffé med goda, nya smaker att njuta av hela kvällen, och så vin och bra musik. Temat den här gången var "fräscht" så det blev en hel del asiatiskt och vegetariskt och så gravad sik och sikrom från vår fiskehelg på Barnens Ö härom veckan. Lyxigt! För att inte somna sittande vid bordet av all mat och bastubad höjde vi musiken och körde lite disco också - vilken underbar familj jag har förmånen att tillhöra...

Puss på er och tack för en härlig, härlig helg!7 kommentarer:

 1. Så mysigt med en spadag med nära o kära, bara vara, äta o ha det skönt. Kramisar Tina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är guld värt så här års!

   Kram

   Radera
 2. Svar
  1. Ja och det kan rekommenderas varmt även för män!

   Radera
 3. Tänk att vi alltid har det så himla mysigt tillsammans på våra spadagar! Och vilken mat sen. Den skulle man kunna bjuda kungen på, så det så!
  Puss och kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är verkligen sant! Nu ser jag fram mot trettonhelgen då vi träffas allihop igen! Fast julen också förstås :)

   Kram

   Radera
 4. Ja det var en riktig njutfrossa. Mmmmmm...

  SvaraRadera