31 juli 2013

Semestern rullar på

Datorn har fått vila den här semestern och det är väl så det ska vara känner jag, särskilt med det fantastiska väder vi har haft den här sommaren! Men nu tyckte jag att det var dags att delge er lite härliga bilder... Vi har förstås varit ute på sjön en del...Se vad man kan köpa på den lilla gårdsbutiken Mona & Ivans Fisk


Underbara stilla kvällar...


Tid att läsa......men även kopplat av hemma med goda grillmiddagar på vår härliga veranda och i trädgården som blommar så fint med hjälp av en del vattning.


Vilken blomprakt!


Och äppelträdet dignar av frukt...


Men trots det fina vädret började det klia i fingrarna på mig att dra igång "makeover" av vardagsrummet.... planerat sen länge men uppskjutet till "sen", delvis beroende på motsträvig äkta man, hi hi. Färgskalan har tidigare varit lite mörk med bokhyllor i körsbär mot ljust gultonade tapeter och accentfärger i rött och olivgrönt, men sen en tid tillbaka har jag blivit väldigt förtjust i aquaturkos och kände att vi skulle må bra av ett ljusare rum. Så nu har vi bytt ut körsbär mot vitlackat och en enfärgat aquaturkos fondtapet är beställd. Sofforna får nya, grå överdrag och accentfärger blir lime, aquaturkos, ljunglila och ljus terrakotta... lite svårt att föreställa sig kanske men "moodboard" är den här tavlan som Magnus målat...


Här är en försmak med hyllorna på ena sidan av rummet... Magnus samlar som synes på whisky och nu tycker jag de kom mer till sin rätt!Ett nytt ljudsystem har också införskaffats så den gamla stereon med vissa komponenter från 70-talet har fått gå till "sista vilan". Vi valde Sonos som är ett smart, kompakt, trådlöst system med finfint ljud och som styrs med en "app" via I-paden (eller smartphone). En enda liten enhet står i vardagsrummet och kan byggas ut med fler i andra delar av huset om man vill eller så flyttar man den helt sonika med sig dit man befinner sig, på verandan t.ex, det behövs bara ett eluttag. Fiffigt må jag säga!

Vi har också haft förmånen att få umgås med familjen också - födelsedagsfirande av syster med HELA vår stora familj samlad på landet nere i Sörmland, sååå underbart! Och så träffat barn och barnbarn och svägerska med familj och bara njutit av sommaren och värmen precis som man önskade och längtade till hela den långa mörka, kalla årstiden!
7 kommentarer:

 1. Syster yster31 juli 2013 10:21

  Helt fantastiska bilder. Vilken otrolig semester vi har. Och tänk att vi har en sån stor fin familj.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ser fram mot att få se alla bilder i min kvarglömda kamera sen! Får nog lov att göra ett inlägg till då ;) Ja det här semestervädret kommer jag inte att glömma på flera år! Vi är lyckligt lottade (eller är det skicklighet, hi hi)!

   Kramar

   Radera
 2. Oh vilka fina bilder! Underbar feelgood läsning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Tommy! Hoppas du har en lika fin sommar!

   Radera
 3. Oh vilka fina bilder! Underbar feelgood läsning.

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga bilder! Underbar sommar och vad skönt att få vara ute med båt. Här börjar jag med att bli sugen på att fixa hemma, kram Suss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är verkligen härligt att kunna åka ut på sjön när det är fint väder! Och omfixning är verkligen sååå roligt! Här var det inte ändrat i vardagsrummet sen vi flyttade hit för nio år sen och då fixade allt som vi ville ha det. Men till slut vill man ju ha lite förändring ;)
   Kram

   Radera