12 maj 2013

Starta eget

Jag har gett några små "hints" tidigare om att jag har tänkt starta eget... och nu tror jag att det börjar närma sig "sjösättning" :) Så jag tänkte att jag skulle berätta lite mer om hur långt jag kommit...

Att få utlopp för sin kreativitet när det gäller textilier och dessutom för digitala medier fick mig att börja drömma om att starta en webbshop. Och vad kan man sy ganska fort och dessutom skapa fritt med alla tänkbara tekniker - jo KUDDAR!


Jag registrerade företaget förra året och började leta "plattform" för shopen vilket är en djungel när man inte har några som helst kontakter. Till slut fastnade jag för Textalk, där man kunde snickra ihop sin shop med text och bilder och allt annat helt gratis tills man aktiverar den, perfekt för mig som är novis! Och dessutom med fri support, kan det bli bättre? Superbra helt enkelt!


Sen följde en tid med införskaffande av material, uppbyggnad av webbshopen, lära mig om företagande och förstås en del SÖMNAD. Men det blev tufft ändå att samtidigt jobba heltid med långa resor och höstmörkret som föll, så jag hamnade i en svacka där orken inte fanns att jobba vidare med min dröm...

Men så kom ljuset tillbaka och skaparlusten bara flödade över och jag satte full fart mot målet igen! Och så hade jag sån tur att jag, via Lotta hos Charmigt sa Charlie en dag hittade Suzanne som driver bloggen Var Dags Saker och hon hade precis startat upp sin alldeles egna webbshop "Var Dags Saker" och på samma plattform som jag! Nu har jag någon att bolla med, som vet precis vad det handlar om och det känns sååå roligt!


Nu väntar jag på besked från Skatteverket att jag fått F-skattsedel och så ska jag göra det sista finslipet på shopen och förstås sy kuddar så det står härliga till och SEN kan jag STARTA!


Jag har tänkt visa mina alster här på bloggen vart eftersom och berätta mer om filosofin runt mitt skapande och det ska bli spännande (och nervöst) att höra vad ni tycker. Varvar förstås skrivandet med alla vanliga saker jag brukar berätta om, det ska inte bli BARA kuddar ;) Nu är ju trädgårdssäsongen på ingång (jisses vad det växer så det knakar) och snart ska båten i sjön igen... härliga sommar!

(Bild på båten)

8 kommentarer:

 1. Å, Juliannie så roligt! Grattis! Så inspirerande att du förverkligar din dröm och att du nu är på gång...jag blir så sugen jag med!

  Toppen att du och Suz kan bolla tankar med varandra. Helt perfekt och precis vad man behöver.

  Jag håller tummarna och jag kan berätta att jag tror stenhårt på kuddar. Jag och många med mig älskar dem!

  KRAM
  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vad roligt att du blir inspirerad och håller tummarna för mig! Det här är verkligen såå spännande och jag har nästan inget annat i huvudet just nu.

   Kram

   Radera
 2. Men så roligt, grattis!!! Så roligt att du gör något av dina drömmar och att du får sysselsätta dig med att fortsätta sy och det du älskar att göra. Ska bli så otroligt roligt att följa dig på vägen.

  Kram, Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Du är en av mina inspiratörer med din fina webbshop som är så snygg och välarbetad! Var nyss inne och tittade på din Facebooksida för att få lite idéer och nu har jag med hjälp av sonen fått igång min egen FBsida - "By Juliannie". Shopen är ju inte aktiv ännu, men han tyckte att det var läge att ge förhandsinfo, så nu har jag fått eld i baken ;)

   Kram

   Radera
 3. Underbart att du följer din dröm o förverkliga den. Stort grattis o lycka till ska bli spännande att få följa med på din resa. Ha en skön helg. Kramisar Tina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är bland det roligaste jag gjort :) Nu är det dessutom VÄLDIGT ner till launching, iiii så spännande!
   Kram

   Radera
 4. Tack, fina du, för att du länkar till mig:) Jag hejar också på dig och tycker det är så roligt att du kontaktade mig. Visst är det toppen att bolla med någon, men den här veckan har varit så upp och ner så att jag inte hunnit svara på ditt senaste mail. Där kommer du med flera bra tips, som jag vill veta mer om så vi hörs framöver. Verkligen toppen att kunna diskutera olika idéer:)

  Ha en fortsatt fin söndag och en bra start på kommande vecka!
  Kram
  Suz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstod av dina senaste blogginlägg att du har mycket omkring dig så jag har FULL förståelse att du inte hunnit med att svara! Jag har haft jättebra hjälp av supporten på Textalk via telefon så nu har jag faktiskt aktiverat shopen :) men ännu syns den inte så jag har inte kunnat gå ut med det. Egentligen förstår jag inte varför den inte syns (jag har avbockat dold-rutan) men händer inget under dagen får jag ringa i morgon.
   Hoppas din vecka blir lite lugnare!
   Kram

   Radera