25 mars 2013

Påskpyssel

Pinterest är kul och där kan man hitta det mesta! Mycket pyssel och kreativa lösningar för allt mellan himmel och jord. Och så är oftast varje bild länkad till sin upphovsplats eller i alla fall en plats där bilden användes sist och så får man surfa sig vidare om man vill. Jag hittade på det sättet den HÄR bloggen och ett påskpyssel som jag genast blev inspirerad av - decoupage på ägg!


Decoupage har jag använt mig av på förut så jag visste hur det fungerar - man klistrar papper med fina bilder på saker och använder ett speciellt decopage-lim som också fungerar som lack. Först tänkte jag blåsa ur riktiga ägg men sen besinnade jag mig, man blir så fasligt yr i huvudet och det är urjobbigt. Så jag for till Panduro och hittade precis vad jag sökte - lagom stora ägg färdiga att hänga upp med band och allt, fattades bara dekoration!


Förra veckan tog jag in syrenkvistar som nu börjat slå ut, det är så FINT! Där tänkte jag pynta med mina fina ägg.


Jag bestämde mig för att jag ville täcka in hela äggen med papper i fina färger och tog några gamla inredningstidningar och klippte ut rektangulära pappersbitar så att de gick runt äggets omkrets på båda ledderna. Sen klippte jag jack med ca 5 mm avstånd nästan in till mitten från båda sidor, strök lim på hela ägget och limmade fast pappret runt äggets tjockaste del. När pappret satt på plats var det bara att försiktigt trycka fast de smala remsorna mot äggets ändar och samtidigt stryka på mer lim och med fingrarna jämna till så gott det gick. Överskott på papper i ändarna var det bara att klippa bort, på med mera lim så det verkligen klistras ihop och så slutligen lacka över hela ytan och så hänga upp till tork. Och så här blev det!
4 kommentarer:

 1. Grymt fina ägg! Bra för oss som inte gillar att bli färgkletiga =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men man blir ganska limkletig :)

   Radera
 2. Vad kul att kunna inspirera!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det gjorde du verkligen! Och jag blev såå nöjd med mina ägg och fick mycket beröm :)

   Radera