19 september 2012

Höstens stughelg i Närkeskogen

När man är på landet, nära naturen känner man verkligen årstiderna. Och även om den här höstens stughelg, fredag till måndag egentligen var ganska tidig för oss så var det verkligen höstkänsla, fast på det där positiva, sköna sättet. Vi hade det så bra och avkopplat och fick tid att både prata massor, gå ut och gå och även sy en del på våra projekt :) Och äta och dricka gott förstås!


Vi fick med oss nyskördade grönsaker, potatis och äpplen från Ånäs, såå fräscht och gott!


Jag zoomade in den fina nyponrosen men såg inte att en något mindre skön tvestjärt hade parkerat sig där (gillar inte de där små krypen...)


Den gamla trappen av kvarnstenar är ju så fin och det är ett perfekt ställe att sitta där på kanten med en kopp kaffe och fötterna på den solvarma stenen.


Vackra milda höstfärger, överblommad liljekonvalj, en rostig, gammal vattenkanna, vedstapeln (vi gör av med mycket ved) och några konstiga svampar som definitivt inte såg ätliga ut. Det blev ingen svampplockning i år men Maud hade med sig från frysen som hamnade i en viltgryta tillsammans med de färska rotsakerna. Yummi yummi!


Vi mumsade förstås på godsaker! Ost och kex och hemlagad krusbärsmarmelad och till det ett gott fylligt italienskt rödvin.


Färgsprakande dalior och sommarrudbeckia från Ånäs.


Här har vi den ena delen av helgens fullträff vad gäller ätbart - kokta, färska rödbetor, halstrad haloumi och smulade valnötter och till det en röra på turkisk yoghurt, riven pepparrot och rivet äpple...

 
...och här ljuvliga bruschetta på surdegsbaguette toppade med hemgjord tapenade, ugnsbakade körsbärstomater och kapris, najadrökt lax på vitlöksost och så underbar, smakrik pecoriniost med krusbärsmarmelad. Vi nästan dog av smaklycka... :)


10 kommentarer:

  1. Åh, va fina bilderna blev. Att vi får ha det så bra. Tänkte på hur många år vi har åkt till "stugan" på våra vår o höst- helger och kom fram till att det måste vara cirka 25.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vi är lyckligt lottade! Men är det inte längre? Jag tänkte att det måste vara över 30 år...

      Radera
  2. Härliga bilder och ååååå vad gott det ser ut. Baguetterna såg ju himmelskt goda ut!
    Kul att det blev sådan lyckad helg!

    Kram, Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan bara säga - jag kommer aldrig använda vanlig baguette till bruschetta igen, surdegsvarianten är en ny favorit! Recepten kom från augustinumret av Femina. Finns det på nätet kanske?

      Radera
  3. Oh my Goood så himlans gott det ser ut!! Vilken underbar kvalitetshelg ni haft på landet... ljuvligt och mysigt låter det! Kram Madeleine

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ljuvligt och mysigt - precis rätt ord! Och så kommer man hem och är alldeles utvilad och peppad av allt roligt vi pratat om!

      Radera
  4. Ser så fint och härligt ut. Jag riktigt njuter när jag tittar på bilderna.

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att jag kunnat förmedla känslan! Snart måste ni tjejer ta en stughelg också!

      Radera
  5. Amen sistah! Vi borde också ha en stughelg! Jag blir alltid så avis på er när ni varit i stugan och känner alltid en stark längtan dit när jag ser dina fina bilder Eva!
    Charlotte, Cathrine vad tror ni? Visst skulle vi få ihop det? visst?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är ju det jag säger :)

      Radera