22 juli 2012

Mina hoods

Jag är en riktig nörd när det gäller "historia", den tid som har varit, var man har bott, hur man levde och såg ut, vilken musik man lyssnade på och så vidare. Jag tycker om att läsa eller höra på hur det var förr och min egen historia skriver jag på då och då och berättar gärna om nån vill lyssna. Det är också väldigt kul att åka tillbaka till sina gamla "hoods" och minnas och se hur det har förändrats och en sån tripp gjorde vi i veckan!

Jag är född mitt inne i Stockholm och tillbringade nästan alla mina första 10 år på Söder alldeles nära Mosebacke Torg och Katarina Kyrka i de gamla kvarteren med kullerstensgator och bakgårdar och vidunderlig utsikt över hela stan. Den här soliga dagen spankulerade vi omkring i mina gamla kvarter och gick till min gamla skola - Katarina Norra - och kollade in mina gamla lekparker och förundrades över hur man släppte småskolebarn lösa på alla trafikerade gator...

Nästa boplats i min historia blev Bromma, nära Brommaplan där jag växte upp i förorts-idyllen och gick i Riksby Skola. Där hade jag inte varit sen 1977... nostalgiskt...Det var verligen sååå kul att visa och berätta för Magnus och Tommy och att gå samma vägar fram och tillbaka till skolan och kompisar som en gång i tiden!

10 kommentarer:

 1. Det är så häftigt och se! Du måste ta med mig och Cathrine på den där rundan också. Verkligen en mysig dag att ha med familjen. Kul att Magnus och Tommy var så intresserade också. :)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Vi tar den rundan sen!

   Radera
 2. Vad härligt!! Vilken fin idé att göra en tripp "down memory lane" i praktiken, så att säga :) Ser ut som om du har haft en fin uppväxt och barndom i de vackra områdena på Söder och i Bromma. Roligt att få se! Kramar, Madeleine

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är en speciell känsla att gå på samma gator och höra samma kyrkklockor som förr, man känner verkligen att man är en del av "historien".

   Radera
 3. Jättefint inlägg. Håller helt med dig om att det som var är intressant och fascinerande. Att besöka de platser där man tidigare bott, är uppväxt eller upplevt något särskilt är häftigt - en resa i tiden.
  Fina bilder som vanligt, det är vackert på Söder.
  G.O.M.

  SvaraRadera
 4. Måste vara en härlig känsla att återkomma till den vackra miljön. Vi har varit i dom kvarteren och snurrat med våra barn. Jäg tycker både den delen av söder och gamla stan är underbart vackra.
  Du är så snygg i din kjol!
  Kram Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det känns väldigt speciellt att se allt med vuxna ögon!
   Tack för den fina komplimangen, jag blir jätteglad! Det var kul att få lufta den kjolen igen, nu i en annan kombination än till dopet.

   Radera
 5. Å så roligt! Förstår verkligen att man blir nostalgisk. Jag har inte varit till min gamla skola men mitt barndomshem brukar vi åka förbi då vi är i Gävle.
  Vackra bilder!

  Kram, Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man skulle ju så gärna vilja gå in och se hur det ser ut inomhus också! Roligt att du tyckte om bilderna, tacksam miljö att fota i och vackert väder gör ju sitt till :)

   Radera