20 maj 2012

Fullmatad långhelg

Söndagkväll och en härlig, innehållsrik långhelg lider mot sitt slut... Vädret har varit helt super trots varningar om motsatsen i början på veckan och i morgon ska det visst bli ännu finare här i våra trakter. Det hade inte varit helt fel med några dagar ledighet till!

Torsdagen ägnade jag åt lite donande hemma men framför allt åt att sy på min kjol som jag skulle ha idag söndag. Det kändes lite tråkigt att sitta inomhus så jag satte helt sonika ut symaskinen och strykbrädan på verandan och det funkade jättebra!

Magnus har ägnat all ledig tid på sistone till båten som skulle sjösättas i morse och i fredags var jag också där och städade invändigt.

På lördagen var det dags för mamma Barbros 90-årsuppvaktning som jag skrev om i förra inlägget och jag fick användning för min fina röda klänning som jag skrev om tidigare. Vi träffade många gamla bekanta och fick smarrig smörgåstårta och kaffe och kaka. Kan ni tänka er att denna lilla dam faktiskt är 90 år!


Idag var det så dags för sjösättning av vår fina Zamba och allt gick så bra, inget vatten läckte in och motorerna brummade på som de skulle.


Vi tog en liten provtur runt viken för att kolla att allt fungerade innan vi fick lov att skynda hem för att göra oss iordning för dagens nästa begivenhet, lille Kalles dop. Och nu var det dags att lufta min rosa kavaj och nysydda kjol!


Man kunde inte ha önskat finare väder, helt fantastiskt. Vi var i vackra lilla Solna kyrka och fick kaffe i "Stallet" där ett helt makalöst dignande bord med bakverk och små snittar var framdukat. Alla var så fina och Kalle var snäll och glad! Tack Marie och Daniel för ett superbt ordnat dop!



6 kommentarer:

  1. Det var så mysigt att ha er alla där! Alltihop var över allt för fort.
    Den lilla familjen var helt slut på kvällen och däckade i soffan =)
    Tack för att ni kom och förgyllde vår dag. Ni betyder jättemycket för oss!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det hade inte varit fel att fortsätta med en fest hela kvällen med alla finklädda, glada människor, men jag förstår att ni var helt slut efter alla förberedelser! Kram till dig också Marie!

      Radera
  2. Så fin och härlig helg ni har haft! Vilken otroligt söt mamma du har! Man kan verkligen inte tro att hon är 90 år. :) Kram Madeleine

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja man hoppas ju att på gamla dar själv få vara så pigg och klar i huvudet och med i omvärlden som min lilla sommarmamma! Hon löser mycket korsord och är väldigt social - det är kanske det som är hemligheten :)

      Radera
  3. Så mysigt med både en snygg dam i sina bästa år (90) och en liten härlig krabat som blivit döpt. Jag har ett litet inlägg om att åldras. Det finns nämligen en blogg med snygga damer i övre åren. Så snygg kjol. Jag som tänkte ställa undan symaskinen ett tag.
    PS. Så snygg du är i den röda klänningen!
    Ha en skön dag! Anita

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för det värmande berömmet!
      Jag tycker verkligen du ska plocka fram symaskinen! Det går inte åt mycket tyg till en kjol och den här modellen som bara är lätt utställd och utan linning är jättelätt att sy!
      Jag har också läst en blogg för ett tag sen med en massa stiliga damer i ansenlig ålder - kan det vara samma? Jag ska kolla i mina sparade favoriter... Det ligger mig varmt om hjärtat att hylla sin ålder! Må så gott i det vackra majvädret!

      Radera