28 januari 2012

Pyssel till småttingarna

Förra helgen gjorde jag klart Kians luvjacka som hör till byxorna och tröjan han fick förut! Det var mycket pyssel och många detaljer så det tog sin lilla tid men alltihopa blev jättefint.



Till Kalle köpte vi två bodies och ett par mjuka små byxor i "jeans"-stil. Den ena bodyn var enfärgat ljusblå så jag tyckte den behövde fiffas till lite... så fram med textilfärg och en stor potatis för att göra POTATISTRYCK! Jag hittade idé till motiv på Panduros hemsida och skar ut med en liten vass kniv och sen penslades färgen på innan tryckning. Det behövde fyllas i med lite mer färg och när det torkat ordentligt stryker man en stund på avigsidan med full värme så blir trycket helt permanent och tvättäkta i 60 grader.


Det är så kul med permanent textilfärg! När Charlotte och Cathrine var små fick de måla fritt på varsin vit T-shirt och det var deras favorittröjor länge, länge sen. De riktigt föll i bitar till slut, men trycket satt kvar :-)

2 kommentarer:

  1. Kalle tackar för sina fina nya kläder! Ska nog dra igång nåt pysselprojekt jag med här hemma när allt lugnat ner sig lite.
    Kram

    SvaraRadera
  2. du är fantastiskt duktig du!
    Suzanne

    SvaraRadera