17 juli 2011

Några dagar i Mälaren

Förra veckan åkte Magnus och jag ut på några dagars båttur med siktet inställt på östligaste delen av Mälaren. För första gången lämnade vi Tommy hemma eftersom han skulle gå på Harry Potter-premiären och dessutom tyckte han att det skulle bli rätt skönt att klara sig själv ett tag!

Vi kom iväg mot kvällningen förra söndagen och åkte bara ut en liten bit och la oss i en fin vik vid Granholmarna utanför Bålsta. Där dukade vi upp matjesill, kokt potatis och klassiska tillbehör, inklusive iskall Aalborg...


Solnedgången var vacker som en saga och vi satt på fördäck och njöt av friden...

Dagen därpå åkte vi vidare till Drottningholm där vi la oss i lä för de ostliga vindarna och premiärgrillade på Magnus mycket snillrikt konstruerade grillbord. Det spänns helt enkelt fast på fördäcks pulpitar (räckena) och själva grillen trycks ner i "därför avsedda" hål och står stadigt även om båten gungar av svall. Mycket fiffigt!


Det var en solig fin kväll och vi fick se massor av luftballonger som seglade upp från horisonten och gled iväg in mot Stockholm.

Nästa dag gled vi också iväg mot Stockholm och tuffade runt och tittade på alla vackra sjösidor och häftiga hus. Tänk att få bo så där, mitt i storstan men precis vid vattnet! Vi la inte till utan fortsatte sen tillbaka västerut - hemåt, och eftersom det fortfarande blåste ostligt valde vi att lägga oss i en annan favoritvik - Köpenhamnsviken utanför Bro där man ser Ådö slott längst in i viken. Det blev en riktigt fin, vindstilla kväll med fullmåne över slottet...





Några underbara, avkopplande dagar som kunnat fortsätta i evighet kändes det som...


1 kommentar: