05 oktober 2009

Upptagning av båten

Nu var det slut för säsongen! Ja, det har det väl varit ett tag förstås, men när båten läggs upp på land för vintervila är det ju definitivt. Eftersom det är första vintern Zamba är i vår ägo var det förstås första gången vi tog upp henne och det är alltid extra nervöst. Ska allting funka med lyftet? Står bockarna rätt? Kommer hon att ligga stadigt och bra? Ja, till slut låg hon på plats efter ett oerhört proffsigt samarbete mellan kranföraren och båtklubbens sjösättnings- upptagnings-team och en del justerande av stöttorna.

Innan just Zamba åkte upp var det lång väntan på vår tur, men tiden fördrevs med trevligt snack med klubbkompisar och ärtsoppa och punsch som alltid serveras vid de här tillfällena, och så lottdragning - fast vi vann inget.

Vi råkade ut för viss dramatik i alla fall - en stund innan det var vår tur, for vi ut en sväng i viken för att "dra ur" motorerna lite och kanske bli av med en del bottenbeläggning, väl påklädda i det kalla, mulna, blåsiga vädret. Rätt vad det var tog vinden tag i den långa dynan på flybridge och den flaxade iväg rätt i sjön! Jäklar, en ny sån kostar säkert ett par tusen så vi satsade på att försöka få upp den igen! Det var lättare sagt än gjort eftersom den raskt blev jättetung av vatten, men jag kämpade på med båtshaken och sen armkraft och "kapten" styrde skickligt i blåsten, men till slut fick han hoppa ner och hjälpa mig med den sista biten, mina muskler orkade inte riktigt! Man fick sig en tankeställare om hur det skulle kunna vara vid "man över bord".... det blev nästan som en sorts övning. Tur att jag själv inte drattade i!

De proffsiga grabbarna in action...

slingarna börjar läggas på plats...

finlir av kranföraren...

Häftig vy!

På väg mot uppläggningsplatsen - måtte allt hålla!

sakta och fint ner, ner...

...och så måttar dom in precis...


...och stöttorna justeras. På plats!


2 kommentarer:

  1. Du fick till väldigt bra bilder min lilla älskling ;o)

    SvaraRadera
  2. Vilket jobb! Det var bra bilder!
    Har saknat dina blogginlägg lite. ;)
    Kram

    SvaraRadera