11 juli 2014

Sommarens hetaste dagar

Vilken start på semestern! Nästan så man önskar vi hade båten i sjön... (den vilar på land i år) men å andra sidan finns det mycket annat trevligt att göra och att vistas i sin egen prunkande trädgård är inte fy skam det heller. Just nu blommar Flammentanz-rosen som allra finast, översållad av vackert röda blommor långt upp på husfasaden!


Och jordgubbarna mognar fortare än man hinner äta upp dom, mums så gott med mangoyoghurt eller vaniljglass till.


En glad och nöjd semesterfirerska i mitt kära Stockholm i måndags igen, för att sova över på fina Clarion Sign vid Norra Bantorget.


Vi hade siktat in oss på en skaldjursplatå till middag och bokade bord på anrika Wasahof på Dalagatan. Smakade himmelskt! Och särskilt mysigt med sällskap av syster yster Maud och hennes Lennart. Vi satt förstås ute i den ljumma sommarkvällen...


...och strosade sen tillbaka till hotellet med en liten paus vi den häftiga maskros-fontänen vid Norra Latin.


Nästa dag, efter en härlig frukost på rummet, gick vi i lugn takt ner på stan. Höll oss i skuggan så gott det gick och tog vätskepaus under de gamla berömda almarna i Kungsträdgården, sen vidare mot Skeppsholmen och Moderna Muséet som var målet för dagen. Det var så vackert och lummigt i parken och längs vattnet och inne på muséet var det välgörande svalt och skönt. Vi kollade in den fina Dardel-utställningen och andra fantastiska konstverk, kan verkligen rekommendera ett besök där. Butiken är bara den värd ett besök, fullspäckad med konstböcker och designprylar!


Fina gamla båtar längs bryggan...


En del bebodda och med eget utkikstorn...


En sen lunch på muséets restaurang med räksallad och ett immigt glas vitt vin och en fantastisk utsikt!


Sen har vi hållit oss hemma och i lugn takt förberett oss för resan till New York på måndag, man har inte orkat så mycket aktiva saker i den gassiga värmen. Jag passade på att uppdatera min Facebook-sida för företaget med en ny header där kuddarna Diana, Marisca och Scarlett fick stå modell med sina härliga färger mot den limegröna daggkåpan.


Vackert kvällsljus tog fram färger och textur alldeles särskilt bra...


Nästa blogginlägg kommer förstås handla om New York och vara späckat med bilder därifrån! 
Ha det gott så hörs vi om ett par veckor!



8 kommentarer:

  1. Semester är alltid härligt. Vänta du tills du har det året runt som vissa av oss...:-) .Inte helt fel att ta de första dagarna i en av världens vackraste städer - och skaldjursfat låter helt rätt.
    Mangoyoghurt till jordgubbar...! Det var nytt. Känns lite som kanel och socker till makaroner, och det är ju smaskens (även om ingen tror på det), så varför inte mango-jordgubb.
    Tycker bäst om Scarlett.
    A

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att höra från dig Anders :-) Ja det är inte utan att man är lite avundsjuk på er som har "semester resten av livet".

      Radera
  2. Tack än en gång för en superhärlig sommarkväll. Det minnet ska vi gotta oss åt i vinter.
    Oj vad eran ros är maffig. Jag och Kalle besökte Ulriksdals slottsträdgårdar i går kväll och jag fick med mej två stycken löjtnanshjärtan och en fin vit ros därifrån som jag ska plantera i helgen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är så mysigt med alla stunder man samlar på sig så man har nåt att tänka på när blötsnön viner runt knutarna och man har 4 mörka mil att köra hem från jobbet. ;-)
      Nu tänker jag också på dig som just startat din semester, ljuvligt..... Måste komma ner nånting sen och kika på dina rabatter! KRAM

      Radera
  3. Härliga sommarbilder! Har också semester (fast inte året om) - varit några ljuvliga dagar i Luleå.
    Ha det bäst!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja det är lätt att fotografera på sommaren!
      Ha det så bra du med!

      Radera
  4. Åååå vilka mysiga dagar i vår vackra huvudstad o sen vidare till NY. Njuuut vännen o ha en härlig resa. Kramisar Tina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stockholm är helt klart en fantastisk stad, särskilt på sommaren! New York går inte heller av för hackor och nu är vi faktiskt där och har spenderat vår första dag i ångande värme varvat med åskväder och regn, shopping och kall öl på en uteservering i skuggan. Vilken puls!
      Kram

      Radera