29 maj 2014

Mors Dag och broderi

Till att börja med vill jag berätta om min mysiga Mors Dag som tillbringades med syster Maud och våra döttrar (utom Emma som bor i Skåne) som numera alla är mammor de också. Vädret var på topp (visst är det väl så gott som alltid det på Mors Dag?) och vi träffades först för en "knytis"-lunch med allsköns smarriga delikatesser på bordet och tog oss sen till dagens begivenhet - Hallwylska Palatset, på Hamngatan i Stockholm.


Vi tog en guidad tur för att få se alla fantastiska rum i detta överdådiga hem från förra sekelskiftet där frun i huset, Wilhelmina von Halwyl bestämt redan när huset byggdes att ALLT skulle bevaras till eftervärlden som ett museum och att ALLA saker i hemmet skulle katalogiserats plus hennes enorma samling av vacker och unik inredning och konst. Pengar var det förstås inte ont över huvud taget och familjens rikedomar kom från den tidens mest luckrativa branch - träindustrin.

Efter denna förkovran i Stockholms borgarhistoria drog vi oss inåt stan och letade upp ett mysigt kondis, Sturekatten - Stockholms äldsta, där vi kunde sitta i skuggan på en liten innergård och prata och fika.Och slutligen knallade vi tillbaka till Vasastan där bilen stod. Några avstickare in i butiker blev det förstås också, men enligt mitt nyårslöfte handlade jag ingenting ;-)

Och väl hemma blev jag omhändertagen av mina "boys", Magnus och Tommy, god grillmiddag och vackra blommor, choklad och en god ost. Säger bara det... min familj är en underbar samling människor som jag älskar att vara tillsammans med!


Sen var det broderi ja.... min nya passion just nu! Jag har velat lära mig fritt broderi för att pynta mina Juliannie-kuddar och har nu fått chansen att lära mig de basala stygnen genom min grupp "Kreativa Händer" i Bålsta som jag är med i. Vi satt ute en härlig majkväll och sydde och pratade....


Och så har jag inhandlat garn (även om jag hade en massa liggande) och framför allt bra nålar av olika storlekar och slag. Och en "magic marker", en penna vars skrift försvinner av sig själv efter ett tag... På Youtube har jag kikat på massor av små "tutorials" - filmer där man i detalj ser hur man syr och på Pinterest har jag fått inspiration i mängd. Och så har jag övat och övat på små tygbitar och det är så ROLIGT att lära sig något nytt! Så nu är det bara att sätta igång med något projekt där jag får användning av mina nya färdigheter!

Bilden lånad från bloggen Brodera.nu2 kommentarer:

  1. Varit på en del auktioner sista tiden - tänkte på dig när hela banan-kartonger med fina tyger gick för 20 skr. Ser fram mot den 13de. G.O.M..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj oj oj vad billigt! Får väl fara ut på någon auktion i sommar kanske ;-) Ja, det ska bli kul att se er samlade igen på fredag! Vädret verkar lovande också :-)

      Radera