14 mars 2014

Ny favorit - Ivko

Surfade runt för att kika på vårens nyheter i webbutikerna och plötslig fångades mitt öga av något jag gillade.... Vackra, mönsterstickade cardigans i fantastiska färger och feminina modeller, PRECIS sånt som jag faller pladask för! Ren, fin ull och dyrt som synden förstås.... och det visade sig oväntat vara ett serbiskt märke som heter IVKO. De har funnits sen 1986 men på senare år erövrat hela världen med sin speciella, folkloristiska stil och höga kvalitet. De gör också vackra blusar och klänningar och accessoarer, allt i härliga färger och mönster! Det påminner om Gudrun Sjödén men då är stilen alldeles för oformlig och rak för min smak, däremot är färgskalorna lika sköna och levande. Stilmässigt påminner Ivko också om Lena Hoscheks design som jag skrivit om förut och är helt såld på... Det är det här med god skräddarkonst, materialkänsla, vackra färger och rötter i det folkloristiska hantverket som jag älskar. Här kommer en lååång kavalkad med bilder att njuta av!

















7 kommentarer:

  1. Men så snyggt! Jag vill ha någonting härifrån. Precis vad jag tycker om - färgerna, mönstren, material, form….ljuvligt! Jag har aldrig hört talas om IVKO så jag blir så glad för det här.

    Tack för dina fina ord om er stuga i Närke-skogen som ni åker till varje år. Det låter underbart! Förstår om det ger energi och inspiration.

    Och snart blir det cityinspiration för er - New York City!

    Varm kram!

    Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, vad roligt att kunna ge tips! Jag hade heller aldrig hört talas om märket så nu blir det till att spara ihop till något och förhoppningsvis hitta det på rea. Kanske i New York? Det är ju bara där jag får shoppa i år ;)
      Jag ser ju fram mot New York-resan något så kopiöst!

      Kram

      Radera
  2. Vilka helt underbara kläder både färgmässigt o i designen, precis i min smak, men har aldrig hört talas om märket. Kramisar Tina

    SvaraRadera
    Svar
    1. De finns bl.a. på Zalando, det var där jag hittade dem först :-)

      Kram

      Radera
  3. Härligt med så mycket färger! Tittar själv runt på kläder väldigt mycket just nu. Är så sugen på att uppdatera min garderob!

    Ha en underbar dag!
    Kram, Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja man blir ju väldigt sugen på att förnya garderoben så här års :-)

      Ha det bra du med Jenny!

      Kram

      Radera
  4. Amazing blouse! I found the same on this site Originalluxury

    SvaraRadera