20 oktober 2013

Oktober gick så fort

Jag förstår inte hur fort tiden går alltså! Nu är ju oktober nästan slut och det har t.o.m. snöat en dag... tur jag hunnit få på vinterdäcken för är det något som gör mig stressad och nervös så är det att köra långt i halka med sommardäck. En antal skräckfärder har jag varit med om då man önskat att någon god fe dykt upp och kört en hem resten av vägen.

Det har ju varit makalöst vackert i naturen den här hösten och många fina soliga dagar då man kunnat ta långpromenader och fått andas in den härliga höstluften. Det luktar så gott! Mycket äpplen fick vi i år också och jag har provat att göra egen färsk äppeljuice, mumma så smarrigt.




Och inget fika är ju så njutningsfullt som då man kommer hem från en frisk, härlig promenad och slår sig ner med tända ljus och känner sig nöjd med sig själv! Nu känns det lite extra bra att sitta och njuta av sitt uppfräschade vardagsrum också - vi är supernöjda med alltsammans.



Hösten har hittills känts bra, jag har haft energi att jobba undan saker och ting, i alla fall på jobbet. Kvällarna känns väl liite mer slöa och jag prioriterar mina två gympapass i veckan för att hålla ryggen och axlarna starka. Särskilt viktigt med mitt jobb på lab som kan innebära långa stunder med monotona arbetsställningar, hösten är också vår högsäsong. Hemma har det alltså inte hänt så mycket på "kuddfronten", men jag håller som bäst på att sortera och inventera mitt tyglager så rätt som det är sätter jag igång igen :) Fast jag har faktiskt sytt kuddar till oss själva och även klätt om stolar, så symaskinen har inte fått stå helt stilla.


Mina små barnbarn växer så det knakar och vid det här laget är det inga bebisar längre utan t.o.m. minstingen Eirin, 10 mån har lärt sig gå! Förra helgen var vi barnvakt åt Elise, 15 mån, sååå roligt och lite spännande att se hur det skulle gå, om hon skulle längta efter mamma och pappa. Det var första gången hon sov kvar hos oss ensam, men det gick jättebra och vi hade så kul tillsammans! Fy sjuttsingen vad mysigt det är med "våra" småttingar och att få rå om dom ibland!





6 kommentarer:

  1. Så mysigt med de "små":)
    Låter sunt att ta det lugnt och prioritera sin kropp för att hålla smärta borta.
    Visst har vi haft en härlig höst, mycket färger och ganska varmt!

    Ha det fint!
    Kram
    Suz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den här hösten kommer man att minnas! Även sommaren var ju helt underbar i år. Hoppas nu vintern blir fin också med lite lagom med snö, inte så svinkallt och inga snöstormar om man får önska, och så SOL tack!

      Må så gott du med!
      Kram

      Radera
  2. Hej Eva, så roligt att kika in här hos dig igen! Underbara bilder från din höst, lilla söta Elise och ert nya fina vardagsrum! Vad härligt det är att förnya lite, det ger verkligen ett lyft! Visst går tiden fort.. alldeles för fort. Jag har så lite fritid numera så jag kan knappt unna mig en bloggrunda längre, men nu kände jag att jag måste titta in till några av mina favoritbloggerskor som jag försummat. Ha en fortsatt fin höst, och heja dig med gympapassen!

    KRAM
    Madeleine

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du hade en liten stund över att hälsa på! Känner också att jag försummar påhälsningar hos mina bloggvänner och att blogga själv, men jag har prioriterat lite annorlunda på sistone så det får helt enkelt vara så :) Ha det så bra du med!

      Kram

      Radera
  3. Superhärliga bilder. Jäklar vilken skillnad det blev i vardagsrummet, så snyggt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha, vad roligt, jag satt just och skrev ett svar till Madeleine och då hade du varit inne och läst! Jag ringer dig om en stund när jag sitter i bilen till jobbet!

      Kramar

      Radera