01 december 2012

Dator- och TV-vila

Härom kvällen yrde blötsnön runt knutarna och morgonen därpå fick jag ägna 20 minuter i isig vind att borsta fram bilen. Var det någon som önskade snö? Inte jag i alla fall! Det finns två positiva saker, nej tre förresten, med snö - Ett: Det är vackert att se på Två: Det döljer det gråtrista och smutsiga (så länge det är nysnö) och Tre: Det blir ljusare. Okej då Fyra: Barnen och snöälskarna blir glada :) Men annars är det inte kul.... Idag lördag ser det ut så här i vår trädgård och jag erkänner att det är fint :)


Det är skönt med helg och inte vilken helg som helst utan Första Advent... Dagen började med en god frukost...


...och sen ska jag göra fint med blommor och adventsljusstakar och tända belysningen i körsbärsträdet.


Det är ju inte lätt att hinna med allt man vill och för mig är TVn och datorn/nätet en stor "tidstjuv". Så jag bestämde mig för att ha en dator- och TV-fri kväll i veckan, vilket resulterade i en mysig, lugn onsdagkväll. Jag läste Sköna Hem, gjorde lite fint i köket, dammsög lite lätt, plockade undan tvätt och klädhögar, gick igenom och strök en massa små tyger som jag köpt i en överraskningslåda och funderade på vad jag skulle kunna göra med dom.


Kanske en sån här söt nåldyna?


Och så lyssnade jag på härlig italiensk smörsång som jag gillar - en för mig ny bekantskap - Michele Zarillo, klicka här:

Och så kom jag i säng i tid och vaknade utvilad!

11 kommentarer:

 1. Vad mysigt! Det är smart att begränsa sin skärmtid! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu har jag bestämt mig för att onsdagar är "mediafri" - befriande ;)

   Radera
 2. Det är ett önskemål från min man.Kanske värt att testa! Kram Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kan jag varmt rekommendera! Det kändes lugnt och avstressat men jag ska erkänna att jag i bilen på väg hem tänkte - "å vad skönt det skulle vara att bara dimpa ner framför TVn, jag som är så slut och trött. Jag ORKAR inte göra nånting" Men att läsa Sköna Hem en lång stund gav mig tydligen den vilan jag behövde :)

   Radera
 3. Bra att dra ner - det borde jag göra!!

  Härliga bilder som alltid. Och italiensk smörsång...det gillar jag med!

  Stor kram
  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag säger bara Laura Pausini... Eros Ramazotti... :)

   Radera
 4. Oj, så mycket snö ni fått. Vi fick vår första snö idag och barnen blev överlyckliga! Jag tycker det är väldigt mysigt med snö i december och januari sedan vill jag ha vår :-)

  Klokt att ha en tv- och datorfri kväll. Det borde jag ha oftare. Tittar visserligen väldigt sällan på TV men sitter framför datorn desto mer... Tänk vad mycket annat man får gjort. En dag i veckan kanske...

  För att svara på din fråga på min blogg så är det där med ljussättning ett stort problem för mig. Ibland använder jag makens bygglampa men tycker inte det blir så bra. Försöker att passa på att ta så mycket kort som möjligt på soliga dagar. Jag ljusar upp korten riktigt mycket då jag redigerar korten, det är nog min räddning den här årstiden (men det blir ju inte lika fina kort som om det hade varit naturligt ljus).

  Kram, Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gläds med alla snöälskare och skidåkare och barn (fast suckar och svär en hel del och fryyyyser) Det kommer visst mer i veckan också.

   Ja jag ska verkligen försöka göra det till en vana med mediefrihet - igen. Före "nätets" tid hade vi TV-fri kväll en gång i veckan vilket kändes jättebra, men det är inte så lätt att hålla fast vid med barnen som tjatar.

   Jag tycker också det är svårt att ta snygga bilder inomhus och vill inte gärna ha rent dagsljus heller, tycker att färgerna blir så kalla och skarpa med min kamera, fast jag ska erkänna att jag inte lärt mig att använda inställningarna alls. Jag brukar tända upp all befintlig belysning och sen justera gulheten och intensiteten i efterhand. En kvällskurs i ämnet hade varit bra :)

   Tack för att du tog dig tid att svara förresten!

   Radera
 5. Tack för detta trevliga avbrott i vardagsbestyren. Back to work!

  SvaraRadera
 6. Åh vad många fina inlägg av dig jag missat den senaste veckan då jag knappt hunnit läsa bloggar! Håller med, TV och dator tar alldeles för mycket tid. Det är så svårt att hinna med allt i detta enorma flöde som finns numera. Förr hade man "bara" tv:n och kanske inredningstidningar, nu är det nätet, bloggar, instagram, facebook (fast inte jag) och gud vet allt. Det är ju så roligt men man måste nog begränsa sig. Bra idé med en tv- och datorfri kväll, det ska jag allvarligt fundera på. Torsdagar kanske, då är det lite tråkigt på tv! ;)
  Ååh, tack snälla för härligt musiktips! Vilken underbar låt och röst!! Jag älskar också såna här smäktande italienska tongångar <3
  Ha en underbar helg!
  Kram Madeleine

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har märkt att du varit fullt upptagen med andra saker :) och det är skönt att se att inte bara jag lägger bloggarna åt sidan ibland. Jag har inte heller Facebook (längre), orkade inte med att hålla koll hela tiden på alla små poster. Däremot är det så kul med mina "bloggvänner", det är som brevvänner som man hade som liten nästan :)
   Vad roligt att du också gillar italiensk smörsång!

   Ha det bra du med! Kram

   Radera