21 juli 2010

Stockholmsdag

Idag blev det en eftermiddag i mitt kära Stockholm! Vi utgick från Medborgarplatsen och knallade sen söderut över Götgatspuckeln med många vändor ut och in i affärer med reaskyltar. "Vattenhål" blev Old beefeater inn, en av Stockholms klassiska pubar med uteplatser i skön skugga, där vi släckte törsten med varsin immig, kall Killkenny... mumma...


Redo för mer promenerande letade vi oss mot Bellmansgatan som korsar Hornsgatan för att hitta Monteliusvägen, en vacker promenadväg längs Mariaberget som jag läst om. Det var verkligen en fin sträcka med fantastisk vy över hela Stockholm norrut!
Vi vände tillbaka söderut och letade oss fram till Nudi-jeans-butiken på Skånegatan där Tommy tänkte köpa sig ett par nya jeans.


Det var långt att gå, men det fanns så mycket kul att titta på och hela den stockholmska stämningen att känna av så det gjorde inget alls. Jeansen blev inköpta och vi slog oss ner i skuggan utanför restaurangen Aya Sofya på Södermannagatan och åt jättegod, turkiskinspirerad mat - kan varmt rekommenderas, bra priser också!

Sen långsam promenad tillbaka till Medborgarplatsen, men med ett litet shoppingstopp i Skrapans galleria, alltså gamla skatteskrapan som nu bl.a. inhyser ungdomsbostäder. Jag visste inte ens att det låg en galleria där...


Kändes hur mysigt som helst med en Söder-utflykt och snart vill jag tillbaka - för en kvällsrunda kanske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar