01 maj 2010

Valborg och Första Maj

1 maj! Äntligen, det var knappt man trodde att det skulle kunna bli maj för ett par månader sen när snön låg i tjocka lager!

Igår hjälptes Tommy och jag åt att täcka av båten och Magnus fick dirigera oss p.g.a. sin dåliga rygg, stackarn. Men det gick bra och nu har vi två veckor på oss att tvätta och putsa innan sjösättning 15 maj. Det ska nog gå bra och sen håller vi tummarna för att Magnus rygg ska bli hel och fin till sommaren! Vi har förberett mysiga sittningar på akterdäck med en ny, fin möbelgrupp i trä, och även sittningar på toa med en ny, tjusig toasits i trä ;o)


Själv behöver man ju också vårputsas lite så jag har köpt hem lite "produkter" som ska göra susen - "Pumpkin Enzyme Peel", en ansiktspeelingprodukt utan riviga små korn, "The Holy Mud Companie´s DMAE-mask" som ska gör underverk för trött vinterhy, "TVÅLs Mineral Bath Soak Badsalt Aprikos & Fresia" och "TVÅLs Aroma-mist" i samma doft.


Det var ju Valborgsmässoafton i går kväll, men vi brukar inte ta oss till någon brasa, det finns liksom ingen inom gångavstånd nu för tiden. Förr tändes en brasa på villaområdets fotbollsplan, men det lades ner sen folk använde den blivande brasan som dumpning för bildäck och annat bråte - trist! I stället grillade vi och hade det mysigt inomhus, det skvätte ju lite regn då och då. Måste tipsa om en jättegod kall sås som jag rörde ihop och hade till köttet! Ett lite substitut till bearnaise-sås som vi glömt köpa och dessutom betydligt "nyttigare"!

SMAL BEARNAISE-SÅS

1 burk lättcremefraiche
1 tsk dragon
1 msk vitvinsvinäger
1 msk riven gul lök
½ tsk salt
mald vitpeppar

Rör ihop och låt det dra en stund i kylen.


Vi har också mumsat på färskost från ett litet gårdsmejeri utanför Örsundsbro - Skogsbackens Ost AB. Fyra olika ostar fanns att köpa, pepparrots-, vitlöks-, krydd- och gräslöksost, och vi testade allihopa! De var jättefina i konsistensen men lite fega i kryddningen, särskilt gräslök. Det är en tjej på jobbet som är med och driver det här lilla mejeriet, så vi fick direktleverans, jättekul! Då kan man ju också ge feedback på kryddningen! Osten bredde vi på spröda, fina kex från "Göteborgs Utvalda" - Lätta dinkelkex och Salinas - suveränt goda, kan rekommenderas! Och så vinet - australiska "Yellow Tail" Cabernet Merlot, kan också varmt rekommenderas om man gillar smakrikt men lent rödvin.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar