24 juni 2012

Midsommar!

Änligen en midsommar på sjön med vacker väder! Det var tre år sen sist på grund av olika anledningar men i år var Zamba vid full vigör och solen glittrade i Mälarens vatten.
Vi har ju haft en semestervecka innan och kunde åka ut redan på torsdagen och hade då ett par timmar för oss själva innan resten av gänget dök upp. Det var perfekta vindförhållanden för vår lilla öpärla på lagom avstånd hemifrån, Jutskär och till vår lycka var det helt tomt när vi kom fram! Helt osannolikt - så vi ockuperade bästa platserna vid de fina klipporna som passar så bra att sitta på i eftermiddagssolen och smutta på något kallt.


Alla samlade och vi hade det sååå bra med traditionsenlig sillunch med immig snaps, liten siesta i ruffen, somliga badade fast inte jag, det var för kallt för min smak, och så grillat med potatissallad på resterna av lunchens potatis på kvällen. Sena nätter blev det med solnedgång och soluppgång och mycket prat och många skratt! En riktigt härlig midsommar som kommer att ligga som en liten juvel i minnet i vinter när snön yr runt knutarna...


I morgon börjar jobbet igen och jag känner mig pigg och full av energi så det känns helt ok, och det är ju bara två veckor innan nästa semester startar och då blir det hela tre veckor i rad!


12 kommentarer:

  1. Vilka underbara bilder! Förstår att ni haft det toppen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja man kunde inte ha önskat bättre! Ni har det inte heller så dumt vad jag förstått, Tunisien är nog mer solsäkert än här!

      Radera
  2. Härligt!! Du var definitivt snyggast på stället i din tjusiga klänning! Vi hade det också toppen, men jag hade nog gärna också varit på sjön... :-) Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad du är gullig! Tack! Jag är säker på att du var snyggast på er fest!
      Kram

      Radera
  3. Å så härligt allt ser ut och vilken somrig och fin klänning! Tänk att det blev så bra väder på midsommar!
    Två veckor att jobba kommer ju svischa förbi på nolltid, skönt med tre veckor till sen! Själv har jag juli kvar sen börjar min tre veckors semester i augusti. :)

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag hade den klänningen på Kians namngivningsfest också! :) Ja det kommer säkert att gå jättefort med de här två veckorna, det brukar vara jättemycket att göra vilket är lika bra!

      Radera
  4. Åh, vad härligt det ser ut! Vilken lycka att kunna åka ut så där. Och fint väder ser ni ut att ha haft, helt perfekt. Här nere i södra Småland har det regnat, man får passa på att sticka ut nästan när det är tillfälliga uppehåll.

    Jag länkar din fina blogg hos mig!

    /Marianne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag hörde att det inte var lika soligt överallt i vårt avlånga land och nu ska det visst bli riktigt regnigt här också. Men då frodas växtligheten i alla fall!
      Vad roligt att du länkar till min blogg! Jag gör genast detsamma!

      Radera
  5. ja, juveler till vinterns mörker behöver vi! Vad härligt med midsommar i skärgården! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och många fler kommer det att bli - massor av sommar kvar!

      Radera
  6. Ååå så härligt det låter! Skönt att ni hade sådan tur med vädret då, här hade vi ganska mycket regn på midsommarafton.

    SvaraRadera
  7. Ja i år hade vi tur! Midsommar i Sverige är ju inte precis någon solsäker period... men ändå är ju den svenska sommaren fantastisk!

    SvaraRadera