23 augusti 2009

Sjöluft igen


Äntligen kunde vi åka ut på sjön igen! Det har varit så kallt och blåsigt, men den här helgen såg lovande ut så vi bestämde med några båtklubbsvänner att åka ut tillsammans lördag-söndag. Lördagmorgonen regnade det som SMHI sagt, men det skulle sluta under dagen och den här gången hade de rätt faktiskt!
Vi åkte en liten "eskader" på fyra båtar - ganska häftigt - och tog oss över Björkfjärden till en "ny" vik som vi tänkte lägga till i. Det visade sig vara lite väl blåsigt där så vi bytte destination, det blev Slakteboviken och lilla fina Jutskär (inte långt från Härjarö), där vi låg kvar till söndageftermiddan. Grillning, whisky och prat på akterdäck halva, mörka augustinatten blev en skön helg, förhoppningsvis inte den sista för sommaren om vi har tur!
Hemma igen fick jag lust att plocka av bären i trädgården för att göra saft - svarta vinbär, körsbär och krusbär! Hann inte görs saften idag, men i morgon förhoppingsvis.

3 kommentarer:

  1. Härligt! Själva var vi ute i Mälaren på söndagen med turistande japaner! Hahaha! Det var kul kan jag säga. De fick se vackra Kungsholmen med stadshus och sedan bar det (såklart!) iväg till Slottet på Drottningholm. Då gick kameran varm kan jag säga! =)

    SvaraRadera
  2. Ha ha ha, vad kul! Jag tänkte på er flera gånger under söndagen! Har du förresten kollat på Face-book? Finns lite fler bilder...

    SvaraRadera
  3. Det där ser härligt ut! Båtlivet är mysigt. Ha det så bra.

    SvaraRadera