11 augusti 2014

Utställning i New York

Anledningen till att vi åkte till New York var ju att Magnus skulle vara med på en samutställning på Gallery 69 - European Artists in New York - mellan 17 och 31 juli.



Fyra av hans konstverk fraktades dit i god tid innan vernissagen den 17 juli och vi kom dit den 14 juli och bodde på Sheraton Tribeca, några kvarter från galleriet på 69, Leonard Street. Området Tribeca (Triangel below Canal Street) ligger på södra delen av Manhattan, strax norr om World Trade Center - Ground Zero och med Hudsonfloden i väster. Charmigt, en blandning av gammalt och nytt, massor av restauranger, lite grönt här och var och trendigt och hippt (och DYRT) att bo.





Det var en magisk känsla att se tavlorna hänga där på vernissagekvällen - på Manhattan... och Magnus hade fått en jättebra  plats i galleriet, rakt in på väggen mittemot ingången. Det var en bastuhet kväll och folk minglade omkring och pratade och kollade in alltsammans, jättehäftigt!





Efter stängning drog vi och ett några av de andra konstnärerna vidare till en urmysig liten belgisk restaurang, Petite Abeille på West Broadway som till vår lycka hade "Lobster Night" - underbar grillad "lobster" med goda såser, smör och bröd, pommes plus öl förstås till ett bra pris! Supermysig kväll som vi sent ska glömma....




6 kommentarer:

  1. Fantastiskt! Tänk att få ställa ut sina konstverk i New York. Jag önskar jag hade varit där med er och fått njuta av det här! Magnus tavlor är underbara.

    Så fint du fångat känslan och kvarteren i Tribeca!

    KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Vad roligt att du gillar Magnus konst, det ska jag framföra :-) Ja Tribeca var en riktig mix av både rufft och pittoreskt och storslaget och det var där vi oftast åt middag. Petite Abeille fick ett antal fler besök även på dan för en svalkande öl. Promenaden längs Hudson river ska vi inte tala om, helt underbart.... det får bli ett eget inlägg :-)

      Radera
  2. Vilken underbar anledning att få åka till New York. Klart han ska få ställa ut sina fina tavlor. Och som alltid dina fina bilder. Kram Anita

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst var det! Och vi vill tillbaka bara för att fortsätta uppleva denna härliga stad, massor massor kvar att njuta av.
      Kram

      Radera
  3. Mmmmmm..... så härligt att få se bilderna nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du förstår att man längtar tillbaka!

      Radera