02 augusti 2014

Frukost i New York

Att sitta på en typisk Manhattan restaurang och äta en typisk Manhattan frukost, det hade vi föreställt oss långt i förväg... och för säkerhets skull hade jag gjort lite research hemifrån för att vi skulle ha några ställen att välja på de första dagarna i närheten av hotellet på Canal Street, precis på gränsen mellan Tribeca och Soho.

Det visade sig att mitt första val, Sanctuary T på West Broadway i Soho, var en riktig pärla dit vi gick ett antal gånger och även käkade middag ett par gånger. Jättemysig stämning, man kunde sitta i de öppna altandörrarna, härlig musik, urgullig personal och framför allt - superfräsch frukostmat! Min favorit blev "Sanctuary granola" - tjock grekisk yoghurt, massor med färska bär, krispig granola och rostade mandelspån och så lite honung ringlad över alltsammans. Och till det något gott att dricka, t.ex. roiboos chai, eftersom te var deras specialitet! Magnus favorit blev "Country breakfast" - äggröra, bacon, korv och rostat bröd och till det kaffe.




Ett annat härligt ställe som jag också hittade på nätet innan resan (hade jättestor hjälp av sajten yelp.com för att hitta restauranger, shopping m.m.) var "Le Pain Quotidien", en belgisk kedja som specialiserat sig på gott bröd som de säljer i sina kombinerade restauranger/butiker. "Vår" shop låg ett par kvarter från hotellet i Soho, härlig, rustik inredning och ekologisk, organisk, jättegod mat! Deras granola gick inte riktigt upp mot Sanctuary T:s eftersom den serverades i höga glas där inte lika mycket färska bär fick rum och man kunde inte sitta vid öppna fönster, men annars jättefint! Magnus åt en gudomlig frittata där och även belgiska våfflor med blåbärssylt!




Och så provade vi några andra lite enklare, billigare ställen men det var klart värt att äta en riktig ordentlig frukost eftersom man stod sig på den nästan hela dan sen med allt promenerande och shoppande.


Ett underbart sätt att starta dagen i ett sommarhett New York...


Forsättning följer...


12 kommentarer:

  1. God start på era dagar! Kram Anita

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja verkligen! Frukosten var en underbar stund då det ännu inte hunnit bli så hett väder heller och man satt gärna länge och njöt av allt.

      Radera
  2. Jätte intressant att få ta del av! Ser framemot fortsättningen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du gillar det Tommy! Tänkte skriva om konstutställningen härnäst.

      Radera
  3. Så kul att se och läsa lite om er resa, ser fram emot fortsättningen sedan! New York verkar så magiskt tycker jag, drömmer själv om att få resa dit någon dag...

    Kram, Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker också att det är något magiskt över New York! Det är så intensivt och levande och fullt av intressanta händelser, både såna som varit och i nuet. Och vi vill tillbaka.... fast kommer då att åka när det inte är så hett väder, maj eller september-oktober kanske. Många New York-bor tycket vi skulle komma vid jul då det tydligen är RIKTIGT magiskt :-)

      Radera
  4. Vilken pärla ni hittade i Sanctuary T!! Tack för tipset - ser så gott och fräscht ut med alla bär och granola. Magnus frukost lät också jättegod ;)
    Visst är frukost i New York underbart!

    Vill se och läsa mer om ert besök!!

    Kram
    Lotta

    Ps. Min favorittid i NYC är vår och höst. Julen är fin med all julskyltning men hösten toppar nog det trots allt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja verkligen! Sån tur vi hade, och det var så nära att gå dit också. Middagarna vi åt var också jättegoda och kvällspersonalen var super! Lärde mig bl.a. en jätteenkel ruccolasallad att ha som tillbehör, ringla bara över lite olivolja, lite flingsalt och så finriven parmesan - det var allt... och så lärde jag mig att ruccola heter "arugola" :-)

      Radera
  5. Mera....!
    I väntan på fortsättningen så går jag ner och tar en frukost........dock inte någon så som du beskriver :-) men lite utöver det vanliga. GB fyller år idag så jag hade en bakdag igår - så i frukosten ingår rullrån fyllda med aprikosglass, kanelsnurror, mjuk pepparkaka och nybakt surdegsbröd.
    Är det skönt att vara hemma - pysslar du med kuddar, trädgården, båten eller, gud förbjude, har du börjat arbeta igen..?

    SvaraRadera
  6. Skönt höra att det rullar på. Saknar faktiskt er och ibland även vissa delar av arbetet (tala inte om det sista för PW eller CAX :-)).

    SvaraRadera
  7. Åh vad härligt att se N.Y igen!!! Jag förstår att ni hade fantastiskt där borta! Tänk att jag fick jobba och busa där i nästan 2 år i min ungdom när allt var kul och lätt och knasigt ! Sååå kul att ni kom dit!
    Kram
    Suzanne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du tog en kik på min blogg! Såg du att jag gjort två inlägg till därifrån? Och fler kommer ;-) Mycket bilder och upplevelser att förmedla! Vi måste träffas och prata mer!

      Radera