23 juli 2015

Semester och Gallery Magno Art

Det är en annorlunda sommar i år... Förr om åren har sommarsemestern inneburit båtåka, träffa vänner och familj och kanske något hemmaprojekt och för övrigt hänga på verandan och ta det lugnt. Men den här sommaren har vi blivit gallerister i Skokloster, och framförallt Magnus förstås - Gallery Magno Art slog upp portarna i det gamla Stenhuset framför Skokloster Slott på Nationaldagen den 6:e juni! Och vår premiärkonstnär var Birgitte Söndergaard med sina härliga färgstarka målningar.
Det är öppet varje dag mellan 11 och 16 så jag får roa mig själv om dagarna, men på lördagarna är det vernissage med en eller flera nya konstnärer och då är jag där och hjälper till som "gallerista" och det är jätteroligt! Så mycket nya och trevliga, spännande människor som jag träffat i sommar! Och många fler lär det bli för vi har öppet ända till och med september.
Det började med att vi blev tillfrågade av kommunen om vi inte kunde tänka oss att driva galleri i Stenhuset i Skokloster, som stod så gott som tomt förutom Turistinformationen som använde ett rum i det stora huset. Magnus hade funderat ett tag på att starta galleriverksamhet någonstans så det här förslaget passade ju perfekt! Sen följde en tid av förhandlingar med Statens Fastighetsverk som äger huset, planerande av hur allt skulle fungera, inbjudningar till konstnärer, inköp av utrustning (belysning, upphängning och sånt) och sen iordningställande av de tre tomma, övergivna rummen som vi beslutat oss för att använda. På två veckor var alla veckor uppbokade med konstnärer! Det blev ett jättestort intresse och det är inte konstigt med den härliga atmosfären i ett hus från 1600-talet och med alla turister som strömmar genom Skoklosters vackra omgivningar varje sommar.Idag har jag tagit hand om galleriet själv (fast den här bilden togs innan premiären när det fortfarande var vår), Magnus har tagit välförtjänt ledigt en dag, och i helgen som kommer ska jag vara med både lördag och söndag - det är dags för Skoklosters årliga Tornerspel och Medeltidsmarknad från fredagen den 24 juli till den 26 juli! Mycket folk är bara förnamnet,det är superpopulärt och marknaden är placerade precis utanför Stenhuset och galleriet! Klicka HÄR så kommer du till Skokloster Slotts hemsida för massor av information.Så varmt välkomna att titta in hos oss i sommar!
Nya konstnärer varje vecka med vernissage på lördagen!

2 kommentarer:

  1. Åh, så roligt. Önskar galleristen all lycka till! Hoppas vi kommer att få se fler bilder från den vackra miljön. Kramar Anita

    SvaraRadera
  2. Hand i handske - häftigt hur saker och ting bara kan falla på plats rätt som det är - erbjudande från kommunen!! - häftigt!! Lycka till önskar G.O.M.

    SvaraRadera