25 november 2012

Min man konstnären

Vilken positiv och trevlig lördag det blev, trots trist väder!

Magnus, min käre man, började måla tavlor för ca 1 ½ år sen, mest för att sysselsätta sig under en längre sjukskrivning men intresset har hållt i sig och nu är det hans stora hobby och avkoppling. Motiven är abstrakta, färgstarka och tekniken är minst sagt blandad inklusive sprayfärg, mest på ganska stora dukar. Här är ett par av mina favoriter...
Tanken fanns förstås att kanske kunna sälja ett eller annat alster och några har också gått iväg till bekantskapskretsen. Men så registrerade han sig på ett "galleri" på nätet och via detta såldes en tavla till en utomstående och inte långt därefter hörde ett riktigt galleri i Köping av sig och undrade om han var intresserad av att ställa ut hos dem. Wow, det började hända saker!

Och så kom ytterligare ett steg i "karriären"... vid ett besök hos Hammarby Konsthandel på Ringvägen i Stockhom, i egenskap av konstklubbsrepresentant på sitt jobb, passade han på att lobba för sin egen konst. Ägaren blev jätteintresserad, tyckte att detta var någonting nytt och modernt som fyllde en lucka i konstutbudet, och ville ta in några tavlor för att se hur intresset verkade. Så igår packade vi bilen full och åkte dit, fulla av förväntan... och när vi åkte därifrån några trevliga timmar senare stod en 1 x 1 m tavla i skylten och nio andra lämnades kvar för försäljning...!!! Och i Köping blir det utställning i mars 2013!

Det kommer att bli ett spännande år för att se hur det här utvecklar sig och jag sitter stolt på första parkett och hejjar!

8 kommentarer:

 1. Vad underbart! Jag blir glad! kram :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hejjar på dig också! Kram tillbaka

   Radera
 2. Fantastiska! Jag som älskar färg - underbart helt enkelt!

  Varmt lycka till. Jag tror 2013 kommer bli ett superår!

  Stor kram
  lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du tycker om dom! Jag hoppas också att 2013 blir ett år fullt av trevliga händelser!

   Kram

   Radera
 3. Så underbart och spännande! Tavloran ser jättefina ut!
  Kram Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är verkligen spännande! Tänk att ha en egen "Picasso" i huset :)

   Radera
 4. Men gud vad roligt!! Vilken underbar berättelse, tänk vilka möjligheter som kan öppna sig om man bara vågar ta steget! Tavlorna ser härliga och "mustiga" ut :) Jag har börjat uppskatta abstrakt konst mer med åren. Färger, former och kombinationer som lämnar mycket till ens egen tolkning och känsla. Något riktigt gott kom ur den där sjukskrivningen, kan man väl ändå säga ;) Heja heja, och all lycka för 2013!

  Kram Madeleine

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förmedlar dina ord till Magnus - han blir så glad för all uppmärksamhet och jag sprider gärna hans skapande, tycker det är sååå häftigt!

   Kram

   Radera