29 september 2010

Höstens stughelg!

Nu är jag tillbaka till vardagen fulladdad med inspiration och energi efter stughelg i Sörmlands-skogarna! Den här gången var vi syrror mycket ute i naturen och skogen och hittade dessutom en massa svamp! Annars är vi inga skogsmullar utan myser gärna inne vid brasan med vin och goda tillbehör.

Fredagen var det riktigt härligt höstväder och vi tog med oss kameran för att äntligen ta bilder på vår vackra promenadväg som vi knallat många gånger vid det här laget. Vi går först förbi en gammal gård som blivit fint renoverad på senare år och kommer sen till ett litet mysigt torp med söta fönsterluckor.


En vindlande skogsväg genom en riktig sagoskog leder fram till en ödegård med utsikt över ängar och sjön. Där skulle man gärna kunna tänka sig att ha sommarställe... Vi provsmakade varsitt jättegott äpple från det gamla äppelträdet.





Vi hittade som sagt svamp - trattkantareller, blek taggsvamp, gula kantareller och så en riktig sällsynthet... svart trumpetsvamp! Vad jag förstått nu så är det en riktigt perfekt trumpetsvamps-höst så i år är det visst ganska lätt att hitta de gråsvarta sakerna. Det smakade himmelskt kan jag säga!



Lördagen var lite mer kylig men vi tog oss en skogssväng igen och plockade ännu mer svamp, härligt! Vi hälsade även på Monica och blev bjudna på lunch!


Mycket prat blir det och vi blir så utvilade och fulla av energi! Varje gång vi ska åka hem känns det så sorgligt och att tiden gick alldeles för fort, så nästa gång som blir i vår tänker vi stanna i fyra dagar istället för tre! Längtar redan dit...

2 kommentarer:

  1. Guuud vilka härliga bilder!

    SvaraRadera
  2. Ååå, va vackert och härligt!! Jag vill dit, jag vill dit!!

    SvaraRadera