10 mars 2019

Skaparglädje

Vi har väl alla flera olika sidor av vår personlighet och vad vi intresserar oss för och är duktiga på. Jag har definitivt både det analytiska - naturvetenskapliga - matematiska, kombinerat med kreativitet, skaparglädje och intresse för färg och form. Därav min yrkesutbildning som jag valde efter mitt intresse för biologi och kemi och min andra sida, min stora hobby och numera lilla företag - By Juliannie - inom textilt skapande.

Och nu med all tid i världen väljer jag att fokusera på skaparglädjen med mina textilier, (det analytiska/matematiska får utlopp i en och annan sudoku och excel-filer med hemekonomin ha ha). Jag har fått tid att sy mer till mig själv och till mina gulliga barnbarn förutom till företaget och vem vet, kanske utökar jag sortimentet med lite kläder framöver!

Till mig själv har jag hittat ett underbart mönster där jag verkligen kan få utlopp för min skaparglädje - Zambeesi Jacket - designat av den australiensiska textilkonstnärinnan "Pearl Red Moon" under varumärket "Boho Banjo art to wear". Citat från hennes hemsida pearlredmoon.com "Life is too short to wear boring clothes". Ska bli sååå kul att plocka ihop tyger till detta!

Bild lånad från Pearl Red Moons Etsyshop

Till tjejerna i min lilla barnbarnsskara har jag skapat varsin liten sommartop av ett ljuvligt trikåtyg med små söta rådjur "Oh Deer", hittade det på symässan i februari. Tyget är ekologiskt, giftfritt och kommer från ett litet svenskt företag - Allgots Organic Fabric. De skapar alla mönster själva tillsammans med svenska illustratörer och det här rådjurstyget är skapat av Matilda Svensson. Gå in och kolla på deras fina hemsida och njut och kanske handla lite!


Jag sydde också en vårmössa till en av småtjejerna av lite spillbitar, perfekt projekt av just spill eftersom det går åt så lite, särskilt när man har olika tyger på in- och utsidan.


Icke att förglömma återbruk! Jag hittade en fin liten klänning i ett härligt bomullstyg på Kupan, för liten för mina barnbarn, men jag fick genast idén att göra om den till kjol, utnyttja puffärmen till en ficka och vips blev det en kjol för 6-åringen!


Och i morgon drar jag förväntansfullt iväg för att kolla in nyöppnade tygbutiken Stoff & Stil i Västerås! Den finns även i Kungens Kurva här i Stockholmstrakten och som webshop, stoffochstil.se


3 kommentarer:

 1. Hej!
  Vad trevligt att titta in här! Och vilka helt ljuvliga barnkläder du skapat. Jag har två barnbarnspojkar, en på snart 7 år och en som är 10. Men båda gillar kläder, vilket är roligt.
  Väldigt roligt med ditt företag. Så mycket fint!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Tack för dina snälla ord, ja det är verkligen kul att sy kläder till sina barnbarn och att de uppskattar det! Jag njuter verkligen av att vara pensionär numera och ha all tid till det jag gillar bäst och att kunna sova tills jag vaknar och bara ta det lugnt.
   Företaget rullar på i maklig takt, ger inga jätteinkomster men det gör att jag kan fortsätta med min hobby utan att det knaprar på pensionen. Idag är det dags för ett besök på Stoff & Stil igen, ny höstkollektion har kommit in.
   Kram

   Radera