19 juli 2009

Ändrade semesterplaner

Vi gav oss iväg... och fick vända hem igen... skärgården får vänta ett tag till...

Zamba är en något sliten dam som vi fräschat upp och fixat och donat med så svetten lackat, men vi hade inte hunnit testa alla funktioner innan semestern... och nu visade det sig att ankarspelet (maskineriet som skickar i och drar upp ankaret) inte ville samarbeta när det var dags för första förtöjningen, trots idoga försök till förbättringar innan vi gav oss av.

Vår första anhalt på resan var Högholmen, mitt emot Drottningholm slott, där vårt ressällskap (dotter och måg) väntade med sin fina båt Mirage (på kartan har jag lagt två små båtsymboler där vi var). Vi lyckades lägga till ändå till slut och hade en mysig kväll med sillmiddag och en fantastisk solnedgång över slottet.



På natten stannade kylskåpet... suck, vad var detta? Vi hade en lång, ledsam diskussion på morgonen och bestämde oss till slut för att vända hemåt igen, det kändes alltför osäkert att ge sig ut i skärgården med krånglande utrustning. Vi stannade ändå kvar en natt till för att få lite mer tid tillsammans på sjön. Kylskåpet hoppade igång igen när solcellerna piggat på batterierna lite, det verkade var en spänningsspärr som stänger av kylskåpet så batterierna inte ska tömmas helt, men det är något skumt med det hela...

Vi hade besök av mycket tama änder och svanar, de nästan klev upp på badbryggan för att få mat.


Min duktiga man lyckades få igång ankarspelet med hjälp av ny lina och silikonbeläggning på "draghjulet", men till nästa år blir det helt nytt spel eftersom det är så viktigt. Vi har varit ute på en tvånätters Mälartur i stället och det har varit jättehärligt! Sol, bad och god mat och en dags sällskap av lilla svägerskan, hämtad i Enköpings hamn! Det funkar jättebra att bo i Zamba och hon går fint och stadigt, även på "Björken" med sidvind och det känns väldigt tryggt med en så stor och stark båt.

Nu är vi hemma igen ett par dar och ägnar oss åt annat, vad som faller oss in helt enkelt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar