30 januari 2014

Nyföretagarmingel

Igår kväll var jag och Magnus på nyföretagarmingel i kommunens regi! Jättebra initiativ där ca 25 nya företag av alla de slag fick chans att presentera sig och knyta kontakter med både varandra och kommunens representanter och företagarföreningar. Lite läskigt att presentera sig, särskilt som jag var jättedåligt förberedd, men det var många som var nyfikna och intresserade av det här med att sy kuddar av återvunnet material! Nästa vecka ska jag på ett möte med förtecknet "Kvinnligt företagande" där också ett par tjejer som öppnat en secondhand-butik för barnkläder ska vara med. Då ska jag passa på och visa några av mina alster också. Jättekul att skaffa sig ett litet nätverk! Är det någon som har andra tips om nätverkande för mig och min typ av verksamhet så skriv gärna en kommentar!

Magnus passade på att nätverka om sin konst och sin önskan att starta en galleriverksamhet här i Bålsta och han möttes av stort intresse, så snart får vi nog besök här hemma av presumtiva köpare som vill få en privat konstvisning.


24 januari 2014

Nytt utseende på bloggen!

Nu kände jag för att förnya mig lite! När jag nu inte ska köpa mig något nytt till garderoben (enligt mitt nyårslöfte) så kan jag ju helt gratis ge bloggen nya kläder! Så det blev en av mina favoritfärger, ljus aqua, som bakgrund och ett modigt, rejält typsnitt och så pynt med en bild från illustratören och designern Helen Dardik. Klicka HÄR för att komma till hennes härliga, färgglada blogg.

 Hoppas ni tycker om förändringen!

 Så här såg det ut förut med gul bakgrund:


09 januari 2014

Kreativa kuddar

När jag syr kuddar är det främst för att jag ska ha roligt och få utlopp för min kreativitet och lust att skapa något med händerna. Fantasin går igång när jag plockar och ordnar med mina tyger men också väldigt mycket när jag ser en bild eller något i verkligheten som inspirerar. Jag gillar quilting - lapptäcksteknik och alla de sätt man kan smycka sitt quilt-arbete, som applikationer och broderier. Det är så härligt att sätta ihop färger, strukturer och mönster så att det blir en fin helhet, och det lilla formatet som en kudde har är ju perfekt att gå loss på! Bäst tycker jag om att gå utanför det strikt geometriska och hellre vara lite lagom "wild and crazy"...

Mitt senaste alster, kudden Adeline, är sydd på just det sättet och den var sååå rolig att göra! Där startade det med en stuvbit i en ljuvlig aquafärg med maskinbroderade blad i sandbeige och jag visste att jag hade flera tygbitar och annat sparat som skulle passa till och så snurrade det igång i huvudet och pusslandet började - om jag lägger den biten där och den där... och så en virkad liten duk... och så ett band och några knappar...


Jag får som sagt mycket inspiration från bilder och där är Pinterest en riktig guldgruva och även för beskrivningar av olika tekniska moment och sen har vi ju förstås Youtube med alla "tutorials" om allt man kan önska. På julsemestern satt jag långa stunder och tittade på små filmer om quilting, framför allt amerikanska, och fick en massa tips! Helt otroligt så generösa människor är som delar med sig så där.

 Att måla eller trycka på tyg är en annan form av skapande som lockar mig mycket och jag har köpt hem en del textilfärger. Men min man målar ju tavlor och jag har tjatat på honom att prova att måla på tyg någon gång så att jag kan sy kuddar av det, alltså med hans vanliga akryl- och sprayfärg - men sitter det kvar? Ja, ni har väl försökt tvätta bort intorkat färgspill på kläderna någon gång, det sitter som berget! Och efter en del övertalning från min sida fick han lust att prova och resultatet blev det här... med naturvit baksida och en passpoal i mörkt randigt.


Den fick ett stort gensvar på min Facebook-sida och blev såld bara jag visade tyget - innan den ens var färdigsydd! Så lite "mixed art" blev väldigt lyckat och vi kommer definitivt fortsätta vårt kreativa samarbete, Magnus och jag - By Juliannie!

05 januari 2014

Trettondagsafton

Det var ett tag sen jag skrev, men det kan vara skönt att vila från bloggande ett tag kände jag. Semestern närmar sig sitt slut och på tisdag är det dags att sätta väckning kvart i sex igen (phu) och vända rätt på dygnet och återgå till lite hälsosammare vanor över huvud taget. Man slappnar fort av kan jag säga, he he. Men först ska vi fira ut julen med en fest i kväll - med westerntema! Det blir knyt och alla familjer bidrar med två rätter var - ska bli så kul att se vad alla hittat på. Vi kom på att vi skulle göra egen Beef Jerkey (som är kryddigt, smakrikt torkat kött) och det var ett himla pyssel men blev supergott! Och så ska vi grilla majskolvar och ha ett par goda kryddsmör till. Jag ska vara "Squaw" med flätor och fjädrar ha ha, och så laddar vi Spotify med westenmusik. Ja det blir kul att avsluta ledigheten med en fest!

 Sen ska vi se hur jag kan leva upp till mitt nyårslöfte - ingen shopping till mig själv eller hemmet under 2014 (utom när jag åker till New York i sommar)! De ni, vilken utmaning va! Har läst om familjer som gjort detta och kände att jag ville prova. Och jag har tillräckligt i garderoben kan jag lova...