26 oktober 2013

Fotobok åt lilla moster

Man har det bra... lördag - ljummet promenadväder fast det är slutet av oktober - fika med tända ljus - fixat lite haloweenstämning på förstukvisten - betalat räkningarna och fått pengar över - och skickat iväg varsin fotobok åt mina två små mostrar som inte har datorer för att titta på bilder.

Känner mig också nöjd med veckan som gick, jobbade undan allt inkommande och hann också med ärenden, ett gympapass och en pysselkväll. Och så blev flera trevligheter under hösten inbokade, bl.a. "fiska sik på Barnens Ö" med syster och man (klicka HÄR för att se hur det var förra året!) och födelsedagsmiddag på stan med familjens tjejer och även en spa-helg hemma hos oss med samma gäng. Så mysigt att ha något att se fram mot när hösten blir mörkare och urrigare!


Sen måste jag berätta hur nöjd jag är med det företag, Ifolor, som jag bestämde mig för när jag skulle göra fotobok till mina små mostrar, varav en fyller 90 idag! Klicka HÄR för att komma till deras hemsida.


Det var användarvänligt, bra priser och snabb leverans och dessutom blev det PRECIS som det såg ut på dataskärmen. Jag valde mjuka "pärmar" och spiralrygg för att det skulle bli lätt för gamla händer att bläddra i och det blev jättebra. Jag kommer definitivt att använda mig av dem igen! Så här såg det ut när jag höll på och fixade med bilderna och designen...


Nu väntar en skön lördagkväll med sushi till middag och första avsnittet av "Så mycket bättre" vilket jag ser fram mot mycket!

Önskar er alla en fortsatt skön helg!

20 oktober 2013

Oktober gick så fort

Jag förstår inte hur fort tiden går alltså! Nu är ju oktober nästan slut och det har t.o.m. snöat en dag... tur jag hunnit få på vinterdäcken för är det något som gör mig stressad och nervös så är det att köra långt i halka med sommardäck. En antal skräckfärder har jag varit med om då man önskat att någon god fe dykt upp och kört en hem resten av vägen.

Det har ju varit makalöst vackert i naturen den här hösten och många fina soliga dagar då man kunnat ta långpromenader och fått andas in den härliga höstluften. Det luktar så gott! Mycket äpplen fick vi i år också och jag har provat att göra egen färsk äppeljuice, mumma så smarrigt.




Och inget fika är ju så njutningsfullt som då man kommer hem från en frisk, härlig promenad och slår sig ner med tända ljus och känner sig nöjd med sig själv! Nu känns det lite extra bra att sitta och njuta av sitt uppfräschade vardagsrum också - vi är supernöjda med alltsammans.



Hösten har hittills känts bra, jag har haft energi att jobba undan saker och ting, i alla fall på jobbet. Kvällarna känns väl liite mer slöa och jag prioriterar mina två gympapass i veckan för att hålla ryggen och axlarna starka. Särskilt viktigt med mitt jobb på lab som kan innebära långa stunder med monotona arbetsställningar, hösten är också vår högsäsong. Hemma har det alltså inte hänt så mycket på "kuddfronten", men jag håller som bäst på att sortera och inventera mitt tyglager så rätt som det är sätter jag igång igen :) Fast jag har faktiskt sytt kuddar till oss själva och även klätt om stolar, så symaskinen har inte fått stå helt stilla.


Mina små barnbarn växer så det knakar och vid det här laget är det inga bebisar längre utan t.o.m. minstingen Eirin, 10 mån har lärt sig gå! Förra helgen var vi barnvakt åt Elise, 15 mån, sååå roligt och lite spännande att se hur det skulle gå, om hon skulle längta efter mamma och pappa. Det var första gången hon sov kvar hos oss ensam, men det gick jättebra och vi hade så kul tillsammans! Fy sjuttsingen vad mysigt det är med "våra" småttingar och att få rå om dom ibland!





01 oktober 2013

Höstens ljuvliga stughelg

Så efterlängtad höst och vår, år efter år - vår kära stughelg... och så vi två syrror med bara oss själva att tänka på en stund. Man känner sig tacksam får ha det så här bra och det är kanske så att höstens helg är den som ger mest... Vila och energi och positivism så man känner sig bättre rustad inför den uschligt långa, mörka årstiden. Vi fick tur med vädret också för det går ju inte att förneka att lite sol ökar välbefinnandet!

Här kommer en liten bildkavalkad för att försöka förmedla känslan...