31 maj 2012

Premiärtur på sjön

Mors dag tillbringades delvis på sjön (Mälaren) eftersom vi åkte ut med vår fina Zamba på vårens premiärtur på lördagen och sov kvar över natten. Det var lika härligt som varje år och vi hade verkligen längtat efter lite sjöluft och kanske ett premiärdopp efter sommarvärmen veckan innan.



Vi strålade samman med några andra båtar från vår klubb och hade kul och grillade tillsammans och umgicks till långt in på småtimmarna.


 Det var bara 16 grader i vattnet men Magnus har vikingablod i sig och tyckte att det var dags för ett dopp i alla fall! Jag väntar tills det blir uppåt 22 grader eller så :)



30 maj 2012

Mors Dag (del 2)

Att få ha familjen omkring sig är det bästa jag vet! Och på Mors Dag kom mina fina döttrar, mågar och barnbarn och hälsade på som jag skrev om i förra inlägget. Här kommer en kavalkad av bilder på allihop och med lille charmisen Kian som har hunnit bli drygt 16 månader och är i farten precis hela tiden och gillar bollar skarpt...


Bollen är min nu!

Inkast!

Å hej och hå!

Koncentration...

Nej, nu GÅR jag...

Man måste vila lite också...

Cathrine och Hasse... och snart dags för en liten kusin...

Cathrine...

Kians söta mamma Charlotte...

...och fina pappa Kit som får servera Kian lite vatten, man blir ju törstig av allt bollande!


28 maj 2012

Mors Dag (del 1)

Vilken innehållsrik helg det blev igen! Premiärtur på sjön och Mors Dag med familjesamling hemma. Jag tror jag får dela upp det hela i flera inlägg så det inte blir så mycket på en gång...

Jag börjar med Mors Dag del 1 - present och mat... I present av mina fina barn fick jag en söt sommardalia och "body wash" och en "body lotion" från Sacha Juan med ljuvlig, krispig doft av sommar, jag fick association till ren tvätt!


Kvällen var varm och härlig så vi kunde sitta ute och äta grillmiddag med kyckling och hemgjord potatissallad.


Till efterrätt gjorde jag för första gången en Pavlova - marängtårta med hemlagad lemoncurd, vispgrädde och färska jordgubbar. Det var supergott så det kommer jag definitivt göra igen! Inspirationen och receptet fick jag via "En mammas dag - Weronica" . Och så hade jag plockat in säsongens första syrenbukett - visst är det en härlig färg!


Jag återkommer med bilder på min fina, fina familj i nästa inlägg!


24 maj 2012

Nytt till sommaren

När solen och värmen kommer känns det av någon anledning som att det behövs något nytt att sätta på fötterna... och någon ny liten accessoar också! Och så får det gärna vara FÄRG... Och vad dök upp i mitt synfält när jag hade vägarna förbi Din Sko, jo ett par härliga, rosa sandaletter med somrig korksula... och vägg i vägg låg HM där ett himmelens snyggt armband låg och blänkte i skyltningen... och pling, pling sa det i kassan så var de mina! Och om tre veckor har jag SEMESTER (en vecka till att börja med)!


20 maj 2012

Fullmatad långhelg

Söndagkväll och en härlig, innehållsrik långhelg lider mot sitt slut... Vädret har varit helt super trots varningar om motsatsen i början på veckan och i morgon ska det visst bli ännu finare här i våra trakter. Det hade inte varit helt fel med några dagar ledighet till!

Torsdagen ägnade jag åt lite donande hemma men framför allt åt att sy på min kjol som jag skulle ha idag söndag. Det kändes lite tråkigt att sitta inomhus så jag satte helt sonika ut symaskinen och strykbrädan på verandan och det funkade jättebra!

Magnus har ägnat all ledig tid på sistone till båten som skulle sjösättas i morse och i fredags var jag också där och städade invändigt.

På lördagen var det dags för mamma Barbros 90-årsuppvaktning som jag skrev om i förra inlägget och jag fick användning för min fina röda klänning som jag skrev om tidigare. Vi träffade många gamla bekanta och fick smarrig smörgåstårta och kaffe och kaka. Kan ni tänka er att denna lilla dam faktiskt är 90 år!


Idag var det så dags för sjösättning av vår fina Zamba och allt gick så bra, inget vatten läckte in och motorerna brummade på som de skulle.


Vi tog en liten provtur runt viken för att kolla att allt fungerade innan vi fick lov att skynda hem för att göra oss iordning för dagens nästa begivenhet, lille Kalles dop. Och nu var det dags att lufta min rosa kavaj och nysydda kjol!


Man kunde inte ha önskat finare väder, helt fantastiskt. Vi var i vackra lilla Solna kyrka och fick kaffe i "Stallet" där ett helt makalöst dignande bord med bakverk och små snittar var framdukat. Alla var så fina och Kalle var snäll och glad! Tack Marie och Daniel för ett superbt ordnat dop!



19 maj 2012

90-års uppvaktning

Solen skiner och maj står i sitt grannaste flor som det alltid har gjort den 19 maj varje år när min lilla sommar-mamma Barbro fyller år! Det är så gott som garanti på fint väder den här dagen, ödet måste vara välvilligt inställd till henne och just idag fyller hon faktiskt 90 år och vi ska åka och gratulera henne på eftermiddan!

När jag var liten bodde jag mitt i storstan Stockholm och som stadsbarn fick många chansen att komma ut på landet på sommarlovet som s.k. sommarbarn. Jag var hos min sommarfamilj från 6 år och hela grundskolan, ofta även på julloven, och fortsatte sen hälsa på så mycket jag kunde. De blev som min extrafamilj!

15 maj 2012

Sköna maj

Min älsklingmånad... allt ljuvligt ligger framför en! Och jag är lyckligt lottad som har både trädgård och närhet till Mälaren och en båt så vi kan njuta av sjön också. I trädgården blommar pärlhyacinter, tulpaner och påskliljor just nu och på gång med knoppar är bland annat alpklematis och fänrikshjärta och det är så fint, så fint till det skira gröna!






13 maj 2012

Trädgård och kompost

Bråda tider i trädgården nu! Allting skjuter fart och det går i ett rasande tempo så fort solen tittar fram och regnet i veckan var verkligen välbehövligt! Men för att det ska bli fint och frodigt hela sommaren behövs det jordförbättring av allehanda slag och bland det bästa som finns är ju kompostjord.

Men vår kompost som funnits med sen vi köpte huset för åtta år sen var i ett bedrövligt skick och full av ogräsfrön så vi har faktiskt inte använt den. Dags att göra något åt saken och börja om från början så för ett par veckor sen åkte den gamla åt fanders och kärra efter kärra med "fin" jord kördes bort till villaområdets utkant. Bräder och skruv inhandlades och Magnus byggde på en dag ihop en ny, jättefin som pryder sin plats i ett hörn av trädgården!

Så var det allt det där torra perennskrufset och en massa roskvistar och annat svårnedbrytbart - en kompostkvarn behövdes... iväg och handla en av enklaste slag på Jula och så "kvarnade" vi för fullt och öste ner i den nya behållaren. Men det måste ju till färskt grönt också så årets första gräsklippning samlades upp och blandades i och så grönsaksavfall från köket och nu är det aktivitet i komposten kan jag säga, det känns alldeles varmt när man sticker ner ett finger - härligt!

Nästa år ska det vara fin, näringsrik jord att skyffla ut i rabatterna men i år får vi köpa en massa säckar med gödslad jord i stället. Dags att sätta fart, solen skiner ju!

12 maj 2012

Fullspäckad vecka och äntligen helg

Som ni märkt har jag inte haft tid eller ork att blogga sen förra helgen. Det har varit sanslöst mycket att göra på jobbet och så har jag prioriterat träning och yoga på kvällarna förutom en kväll då vi var bjudna på födelsedagsfirande hos min systerdotter Marie. Det var jättemysigt att få träffa alla goa familjemedlemmar och äntligen få se lille Kalle som jag inte sett sen januari då han bara var ett par veckor! Och snart ska vi på hans dop....

Idag har jag sovit ut, phu vad skönt, och sen gymmat nån timme med Magnus, köpt mera gödsel och jord till trädgården och snart ska jag plocka fram mönster och tyg och klippa till min kjol som jag ska ha på dopet. Senare i kväll har vi blivit bjudna på middag hos Cathrine och Hasse och så får vi kika på hur deras renovering framskrider.

I morgon blir det båt för hela slanten för om en vecka är det dags för sjösättning och sen är det bara att vänta in varma, solig dagar och kvällar så man får uppleva det här igen!

06 maj 2012

Urblekta jeans & rosa kavaj

Härlig helg vi har! Solen skiner nästan hela tiden och det är ljust nästan till halv 10 på kvällen och i går natt var det fullmåne, så vackert!

Jag tänkte visa ett kollage som jag satt ihop av min rosa kavaj från H&M tillsammans med ett par urblekta jeans som jag köpte samtidigt, också på H&M. Toppen, skorna och accessoarerna får stå på min önskelista... sååå fina. Jag fick associationer till en weekend-resa på tu-man-hand till någon pittoresk stad i Italien eller så!


Kavaj, jeans och top från H&M, skor från Gina, clutch från Accessorize (finns tyvärr inte kvar) och halsband från Baglady hos Blingit.

02 maj 2012

Härlig långhelg!

Vilken helg! Kan man ha bättre tur med vädergudarna?! Det känns som en liten mini-sommarsemester, äntligen verandaliv! Fick också träffa familjen i form av fika hos Charlotte och Kit och charmisen Kian och sen middag hos Linda och Kjell, jättemysigt och efterlängtat!

Hemma har vi donat inne, men mest ute i trädgården och också hunnit med långpromenad och gym så kroppen är lite mör kan jag säga. Perennskrufset är borta och gödsling och jordförbättring på gång, utekrukorna förberedda för plantering av sommarblommor och Magnus har byggt en ny kompostbehållare. Och så har vi förstås fikat och haft det bra mellan projekten och tittat på blåmesarna som idkar kärlek och bygger bo i vår fina holk. I dag ska det bli ännu sommarvarmare så det hade inte varit helt fel med en dag ledigt till!