28 januari 2012

Pyssel till småttingarna

Förra helgen gjorde jag klart Kians luvjacka som hör till byxorna och tröjan han fick förut! Det var mycket pyssel och många detaljer så det tog sin lilla tid men alltihopa blev jättefint.



Till Kalle köpte vi två bodies och ett par mjuka små byxor i "jeans"-stil. Den ena bodyn var enfärgat ljusblå så jag tyckte den behövde fiffas till lite... så fram med textilfärg och en stor potatis för att göra POTATISTRYCK! Jag hittade idé till motiv på Panduros hemsida och skar ut med en liten vass kniv och sen penslades färgen på innan tryckning. Det behövde fyllas i med lite mer färg och när det torkat ordentligt stryker man en stund på avigsidan med full värme så blir trycket helt permanent och tvättäkta i 60 grader.


Det är så kul med permanent textilfärg! När Charlotte och Cathrine var små fick de måla fritt på varsin vit T-shirt och det var deras favorittröjor länge, länge sen. De riktigt föll i bitar till slut, men trycket satt kvar :-)

25 januari 2012

Kian 1 år och Kalle 3 ½ veckor


I söndags fyllde Kian 1 år! Tänk, ett helt år har gått sen jag blev mormor åt min lille charmige gullunge... så här såg han ut då...

Huset var fullt av folk och Kian stortrivdes och charmade alla, en riktig liten clown!



Nästan som en födelsedagspresent föddes Kians lille syssling Kalle den 29 december, Marie och Daniels förstfödde och vi fick äran att träffa honom för första gången på Kians födelsedagskalas. Så nu är både Maud och jag mormor, oj vad mysigt vi ska ha framöver med våra småttingar!


Här några fler bilder på Kian tagna av Charlotte och Kit runt hans 1-årsdag...







21 januari 2012

Tips från nätet

Färger, färgkombinationer, vackra toner och nyanser, mönster - det är nånting som jag verkligen "går igång på" som Ernst skulle säga! Gissa om jag kände mig som ett barn på julafton när jag öppnade upp sidan Design Seeds efter tips av Petra på Design & Inredningsbloggen... Vilken guldgruva att ösa färginspiration från! Så om du är i färd med att inreda hemma eller kanske tappat idéer när det gäller hur du kan kombinera dina kläder, gå in där och bläddra mellan alla färgpaletter (HUR många som helst)!



I morse tog jag en liten rundtur mellan gamla favoritbloggar som jag inte besökt på väldigt länge och det blev ett kärt återseende av en, Lucullian Delights. Det är en svensk tjej från Uppsala som är gift med en italienare och bor i Toscana (lyllos henne, som får bo i Toscana alltså hi hi). Hon lägger ut egenkomponerade recept och fantastiska foton på maten men också på omgivningen. Hon har blivit sååå duktig och man blir helt betagen av bilderna! Recepten är också väldigt personliga och mycket inspirerade av italienska råvaror.



Scrolla igenom hennes fantastiska bilder och njut...

15 januari 2012

En liten "utmaning"

Första veckan efter julsemestern gick fort och lätt men det är skönt med helg igen förstås. Jag kom igång bra med träningen som jag hade tänkt, ett lättgympapass i måndags, ett medel- följt av yoga i onsdags och så gymmet i går tillsammans med Magnus. Yoga är nytt för mig, har bara provat på nån gång för länge sen så det är verkligen en liten utmaning för min stela kropp! Men det kändes helt ok så jag tänker absolut fortsätta. Det enda som gick lätt var balansövningarna vilket jag tränar så ofta jag kan eftersom jag tror det är väldigt bra för alla småmuskler som håller ordning på hela kroppen.


En annan liten utmaning som vi satte upp för oss själva efter jul var att "äta upp frysen"! Vi bara glömmer bort att vi har en massa fint kött och annat liggande och köper istället ny mat hela tiden så nu tänkte vi att vi skulle laga mat av det frysta så mycket som möjligt. Och det har vi faktiskt gjort nästan varenda dag sen dess! I går kväll t.ex. lagade vi "Mango Chicken Balti", ett recept från Arla som Charlotte tipsat oss om och det var verkligen fantastiskt gott med typisk indisk touch. Vi lyckades också hitta ett vin som passade till, annars kan det vara lite svårt till indisk mat, men detta var perfekt: Primicia 2009 Rioja.

(Bilden är lånad från Bloggomat.se)

Nu till den "utmaning" som föranledde rubriken - söta Maria som driver bloggen "Fashion, Fame and everything in between" ville att jag skulle svara på detta:

1. Vad gjorde du för 10 år sedan?
Då bodde jag i ett litet radhus som vi renoverade bit för bit.
Jobbade på samma jobb som nu.
Hade en mycket mindre båt som vi också höll på och fräschade upp.
I maj hade vi studentfest för Cathrine och sen flyttade hon hemifrån
så då flög båda tjejerna på egna vingar och
kvar i boet var lillebror Tommy, 8 år.

2. Vad gjorde du för ett år sedan?
Då blev jag ju mormor åt KIAN!

3. Fem snacks du gillar
- Plock av fina delikatesser som lufttorkad skinka och oliver
- Ost och kex
- Jordnötter, cashewnötter, pistagenötter
- Nachips cheese
- Nachips naturella dippade i hot tomatsalsa och lättcremefraiche

4. Fem sånger du kan hela texten till
Jag är lite dålig på att lära mig texter, det är möjligtvis refrängen
som fastnar men jag kan i alla fall de här:
- Imse vimse spindel
- En kulen natt min båt jag styrde
- Sov du lilla videung
- Sankta lucia
- Helan går

5. Fem saker du skulle göra om du var mångmiljonär
- Köpa ett hus med strandtomt med egen brygga
- Sluta jobba och lära mig en massa nya saker
- Shoppa
- Resa till spännande storstäder
- Göra gott på olika sätt

6. Fem dåliga vanor
- Skjuta upp saker (vilket jag jobbar hårt på att undvika)
- Sitta för mycket vid datorn
- Påbörja projekt och sen dröja evigheter med att avsluta dom
- Shoppar kanske lite för mycket (köpstopp i januari i alla fall)
- Är uppe för sent så jag får för lite sömn

7. Fem saker du gillar att göra
- Umgås med min familj
- Sy och pyssla
- Sitta vid datorn (bloggar, surfa, photoshoppa m.m.)
- Åka båt soliga, varma sommardagar
- Shoppa

8. Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa
- Marinblå plagg, skor eller väskor
- Utsvängda byxor och jeans
- Toppar eller klänningar avskurna under bysten
- Supertighta klänningar
- Axelbandslöst

9. Fem favoritleksaker
- Datorn
- Båten
- Symaskinen
- Garderoben
- Pianot

Det tog sin lilla tid att fylla i hela listan, jag fick faktiskt tänka efter en hel del ;-)

09 januari 2012

Igång igen!

Säsongsstart - första arbetsdagen avklarad, första gympapasset avklarat! Känns faktiskt helt OK, har den där positiva känslan av att starta på nytt och ha mål och vara taggad... Men jag vet av erfarenhet att den brukar plana ut efter ett par veckor så det är bäst att njuta medan känslan varar! Förhoppningen är att det ska dröja länge, länge innan den mer tråkiga vardagskänslan rullar över en och vem vet - kanske den är borta för alltid den här gången ;-)

(Konst av Kathy Panton från Easy Art, finns nu på Etsy)

Och så har jag kommit igång att sy igen också! Här är det första resultatet på mjukisbyxor och långärmad T-shirt till Kian - mer är på gång och snart färdigt.

02 januari 2012

Måndagmorgon, semester och nötkolapaj!

Ah så skönt att slippa gå upp i mörkret och urrvädret! Och nu har jag sovit ut och återhämtat mig efter nyårsaftonens fest som var sååå himla kul, tack Lotta och Pelle!

Mitt bidrag till middagen var efterrätten och den bestod av den här väldigt uppskattade nötkolapajen! Receptet kommer från Tasteline men jag har modifierat det litegrann.