31 oktober 2011

Födelsedagar

Det var en gång en höstdag precis som den här, med gula löv singlande i luften, för 29 år sen då en liten unge med en massa mörkt hår kom till världen - och jag blev mamma. Och så kom det ännu en höstdag med gula löv singlande i luften - ett år senare - då nästa lilla unge kom till världen som lillasyster till storasyster... Och nu fyller mina fina tjejer år, Cathrine i lördags som var och Charlotte nu på lördag och storasyster har själv blivit mamma vid exakt samma ålder som jag var när hon föddes.


Varje höst vid den här tiden - med gula löv singlande i luften - blir jag påmind om hur det var att få barn, ligga på BB, komma hem med en liten nyfödd och allt fantastiskt, läskigt, jobbigt, härligt och nytt!


Sen har jag förstås ett starkt minne till - fast då var det smällkalla vintern med massor av snö och flera år senare - då en liten pojke kom till världen som lillebror till sina stolta storasystrar!

23 oktober 2011

Ännu en fin hösthelg

Fantastiskt vilken tur vi har med helgvädret, ännu en riktigt fin hösthelg! Det här ju så fint i naturen så man bara bländas - alla fina färger och solen som silar genom gula löv...

I går hade vi trevligt middagssällskap och jag hade plockat in lite höstkvistar för att göra fint.




Middagen bestod bl.a av mustig viltsvinsgryta kryddad med enbär, timjan och rött vin och till kaffet en oprövad nötkolapaj som jag definitivt kommer att göra igen, riktigt smarrig!


Gårdagen ägnade jag förstås åt matlagning och städning (Magnus jobbade i båtklubben) och idag var vi ute och gick en långpromenad i solen och fikade sen på överbliven nötpaj - härligt med söndag!

Jag tycker det är ganska trevligt att kombinera ihop kläder så här års när det inte hunnit bli för kallt och det är så fint med allt stickat i mustiga, varma färger. Så här skulle jag kunna tänka mig att klä mig just nu...


Jeans, tröja och tubscarf från River Island, boots från DSW och väska från Proenza Shouler.


18 oktober 2011

En härlig weekend!

Tillbaka till vardagen och en särdeles höstlig sådan med regniga stormbyar vinande runt knuten. Men det klarar jag bra nu när jag har tankat en massa romantik och mys och avkoppling tillsammans med min Magnus en hel lång helg... och vart åkte vi då... jo till Gävle!


Magnus åker dit i jobbet en hel del och har jämt pratat om vilken fin stad det är och att han ville ta med mig dit någongång, jag har ju faktiskt aldrig varit där, och så är det lagom långt bort också. Vädret var fantastiskt hela helgen och vi bodde på fina, fräscha Scandic CH mitt i centrala stan. Första kvällen åt vi jättegott på mysiga, stojiga, personliga "Helt Enkelt" där Magnus ofta hänger med kollegor och kunder.

Lördagen startade vi med en fantastiskt fin frukostbuffé i lugn och ro, de hade föredömligt nog öppet till 12! Vi strosade sen omkring och shoppade i närheten av Stortorget och tog förstås en fika också innan vi lämpade av kassarna på hotellet för en ny promenadsväng. Den här gången längs ån och runt i de gamla kåkkvarteren.



Gävle är verkligen en fin stad full av träd och grönska! Till slut styrde vi kosan mot Clarion Hotells bar Absint för att släcka törsten med varsin kall öl...Ah, så behagligt att vila fötterna en stund.


Lördagkvällen var förstås helgens höjdpunkt för att fira våra 20 år tillsammans och vi hade på rekommendation bokat bord på lilla exklusiva "Bistro Nord" som ligger alldeles intill Centralstationen. Och det kan jag säga, det var en helt fantastisk upplevelse! ALLT var perfekt, miljön, maten, vinerna, musiken (soft brasilianskt), personalen... Vi kunde inte sluta säga mmmmm... Rekommenderas å det allra varmaste om ni besöker Gävle, men boka bord för det är inte så stort. Jag måste förstås berätta vad vi åt och drack... jo först en superb Dry Martini, sen en superb hummersoppa följt av en lika superb, perfekt stekt rådjursfilé och slutligen en superb pannacotta med lätt kanelsmak serverad med calvados-äppelklyftor... Och så vinerna, en fräsch riesling till hummersoppan, ett ljuvligt libanesiskt vin från 2003 till rådjuret och så la grande finale - en mörkbrun, mycket vällagrad söt sherry till efterrätten... Ni förstår att vi gick därifrån liksom i trans! Inte över notan som man kanske kunde tro ;-) för den var faktiskt helt rimlig för en sån middag.

Avslutningsvis promenerade vi i långsamt mak till Absint igen där jag tog en irish coffee och Magnus en whisky. Å vilken kväll att minnas...

Söndagmorgon var det dags att packa ihop och fara hemåt efter den goda frukostbuffén, och solen fortsatte att lysa på alla vackra höstfärger... tänk att man kan ha det så bra tillsammans efter 20 års förhållande... Jag är lyckligt lottad!



14 oktober 2011

20 års jubileum!

Nu har det gått 20 år sen Magnus och jag träffades - på Statt i Enköping...
...och det ska vi fira det med en härligt, romantisk weekend! Återkommer på måndag och berättar mera...


Så här skulle jag kunna tänka mig att vara klädd för att fira! Klänningen fanns hos Topshop men verkar inte finnas kvar, men de har HUR många fina klänningar som helst att välja på och just idag - fredag 14 oktober - har de fri leverans! Skorna kommer från DSW som tyvärr inte skeppar till Sverige, men det kanske kan ändra sig, där finns i alla fall otroligt mycket fina skor. Och slutligen clutchen - en liten svindyr sak av Michael Cors från Net-a-Porter, en designer med hög klass i min smak.

09 oktober 2011

Kian 8 ½ månad

Gissa vilken liten kille som precis lärt sig gå! Och vid precis samma ålder som sin mamma Charlotte!

Vi hälsade på en kväll förra veckan och fick oss lite Kian-mys till livs, vilken liten charmis...


Det är inte lätt att fånga en liten livlig kille på stillbild, men film gick bättre!



05 oktober 2011

Bloggfunderingar

Ibland tänker jag att jag ska använda min blogg för att uttrycka mina åsikter och tankar om företeelser här i världen och i min närhet, gnälla av mig kan man kanske kalla det. Jag började med ett sånt inlägg i kväll, men efter att ha skrivit en stund kände jag - neej, jag blir bara deppad, det känns inte alls bra!

Att skriva om trevliga saker och kombinera ihop vackra bilder gör mig glad och harmonisk så det tänker jag nog fortsätta med! Familjen och jobbarkompisarna får som vanligt vara mina bollplank när jag blir förbannad på nånting, ha ha.

Nu ser jag fram mot att träffa Charlotte och Kian i morron kväll!


Bilden är från Mors Dag då jag blev bjuden på brunch på Fåfängan i Stockholm av min rara barn Charlotte, Cathrine och Tommy!

Kakbakning

Bättre sent än aldrig - här kommer några recept på goda kakor till mysigt höstfika!


Äppelkaka med mandelmassa (jättegod och saftig!)
  • 75 gram smör/margarin
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g riven mandelmassa
Fyllning:
  • 2 - 3 äpplen
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk kanel
Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret och vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och riven mandelmassa och rör ned detta i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret. Häll smeten i formen.
Skala äpplena om du vill men det behövs inte om det är svenska, fina äpplen. Skär dem i fina klyftor (utan kärnhus) och blanda med kanel och socker. Tryck ner äppelklyftorna tätt i smeten så det blir ett fint mönster. Grädda på nedersta falsen i ugnen i ca 45 minuter.


Kardemummakaka med äpplen (MYCKET kardemummasmak!)
  • 150 g smör/margarin
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk kardemumma
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 äpple i fina klyftor
  • kanel och pärlsocker att strö på
Sätt ugnen på 200 grader och smörj och bröa en form med löstagbar kant. Rör smör och socker fluffigt, tillsätt kardemumman och rör om. Blanda i vetemjöl, bakpulver och mjölk och rör ihop, bred ut smeten i formen. Tryck ner äppelklyftorna i ett fint mönster och strö kanel och pärlsocker ovanpå. Grädda på nedersta falsen i 30 minuter.


Limecheesecake med jordgubbstopping (Fräsch limesmak och vacker med röd topp!)
  • 10 digestivekex
  • 75 g smör/margarin
  • 500 g Kesella Kvarg
  • 2 dl Creme Fraiche
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • finrivet skal av 1 lime
Topping:
  • 2 gelatinblad
  • 250 g frysta jordgubbar
  • 1 dl vatten
  • 4 msk strösocker
  • saft från 1 lime
Sätt ugnen på 175 grader och förbered en form med löstagbar kant genom att täcka botten med bakplåtspapper och sen spänna fast kanten, detta för att man ska kunna flytta kakan till ett fat när den är färdig. Krossa eller mixa kexen fint och blanda med smält smör, tryck ut i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.
Vispa ihop kvarg, creme fraiche och ägg till en jämn smet. Tillsätt socker, vaniljsocker och limeskal och häll smeten i formen. Grädda 35 - 40 min och låt kakan sen kallna.
Lägg under tiden gelatinbladen i kallt vatten. Sjud jordgubbarna med vatten, socker och limesaft i ca 5 min. Sila ifrån jordgubbarna och häll tillbaka saften i kastrullen. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i jordgubbssaften under omrörning. Låt spadet svalna i kylskåp tills det börjar tjockna innan det försiktigt hälls på kakan. Låt stå i kylen minst 2 timmar innan servering.


03 oktober 2011

Nagelvård

Äntligen har jag fått ordning på mina naglar! Och det lilla underverket som hjälpt till heter Mavala Nail Hardener. Mina naglar har alltså väldigt lätt för att gå av och skiva sig och dumma sig. Och aldrig hinner de växa ut och bli snygga nog att måla i någon fin färg... Men efter några veckors behandling med den här vätskan har naglarna blivit jättefina och skivar sig inte längre så jag kan verkligen rekommendera den! Finns bl.a. på Kicks.


Och för att fira köpte jag mig ett nytt nagellack! Det blev ett härligt kopparskimrande - Rocky Bronze - från Kicks egna nagellacksmärke som nyss lanserats. Det kostade bara 39 kr och var verkligen superbra, lätt att stryka på, mycket pigment och skimmerpartiklar och satt nästan en vecka utan att flagna.




02 oktober 2011

Höstbukett

Titta så fint man kan plocka ihop från trädgården en brittsommardag i oktober! Buketten består av häggmispel-kvistar, syrenhortensia, mörkrosa kärleksört och gula strålrudbeckia.