30 september 2011

Stughelg hösten 2011

Förra torsdagen var det dags för Maud och mig att åka iväg på höstens stughelg! Och vi kunde inte ha önskat oss bättre väder, det var i stort sett soligt hela helgen, om än lite kyligt på kvällarna. Men vad gör väl det när man har vin och öppen brasa!


Vi fick en stor bukett härliga Dalior att pynta bordet med...


Maud (och Lennart) stod för två av middagarna och det var lyxigt värre - rådjursfilé med färska kantareller en kväll, till det drack vi ett Amaronevin och den andra kvällen åt vi färsbiffar av hjortkalv!!


Vi gick ut på promenad i de fina, sörmländska/närkingska omgivningarna och tog oss även ner till den lilla trolska Puksjön...








...och så myste vi förstås inne i stugan med smått och gott att äta och dricka och så pratade vi om allt, allt, allt men den här gången särskilt mycket heminredning eftersom Maud och Lennart har nytt boende på gång...



29 september 2011

Födelsedagsfika

Förlåt dröjsmålet, men nu ska jag äntligen berätta lite om mitt mysiga födelsedags-kaffe-kalas som gick av stapeln för en och en halv vecka sen! Huset var som sagt fullt av familj vilket är bland det bästa jag vet! Och jag hade bakat flera smarriga saker men hoppat över gräddtårta som inte är mitt favoritfika.


Nånting jag älskar är cheesecake och jag hittade ett jättebra recept på Arla - "Limecheesecake med jordgubbstopping". Eftersom det är äppeltider gjorde jag också en äppelkaka med riven mandelmassa i smeten. Kardemummamuffins fanns också på bordet och så två sorters småkakor - russin- och chokladkakor och så havrekakor med choklad och jordnötter som Charlotte hade bakat! Tänkte lägga ut recept lite senare...


Gulleplutten Kian var förstås med och nu har han hunnit bli 8 månader och kan STÅ själv, inte långt kvar till de första stegen alltså! Lika tidig som mamma! Han var så go och jätteförtjust i att gunga i gungan vi hängde upp i äppelträdet i somras! Så söt... min lille prins...


Jag fick jättefina presenter och blommor men får visa det lite senare!

18 september 2011

Härlig dag!


Idag är det söndag och inte vilken söndag som helst - för idag ska vi fira min födelsedag som egentligen infaller på tisdag! Kaffekalas blir det och hela familjen kommer, plus systeryster med en tredjedel av sin familj, plus Magnus familj - med andra ord HUSET FULLT! Det är bland det bästa jag vet!

Igår städade jag och gjorde fint och bakade kakor och cheesecakes, idag blir det mera bakning eftersom jag inte har fler än två formar med löstagbar kant och nu ska det bli äppelkaka och muffins. Mmmm, massor av gosaker!

Bäst att sätta fart, klockan är redan halv sju... bilder och kanske recept kommer sen!

14 september 2011

Ordning och reda

Som jag skrev sist har Magnus varit så jättegullig och duktig och verkställt mina idéer för att få lite bättre ordning på mina grejer! Jag är ju som bekant väldigt förtjust i accessoarer och har samlat på mig ganska mycket med tiden och det är ibland inte lätt att ha koll på vad man har (host, hrrmmm). I brist på alla klädintresserades dröm - ett dressingroom - får man använda de utrymmen som står till buds och väggen bakom dörrar kan visa sig väldigt användbara...

För alla armband och korta halsband blev det perfekt med en platta (av teak-plywood, vad annars hi hi) med många pinnar av 8 mm rundstav fastlimmade i borrade hål. Det blev verkligen jättebra!



Scarfs och sjalar fick bo bakom en annan dörr och hänger helt enkelt på två stänger tillkapade av en gammal gardinstång och som monterats på vinkeljärn. Såå mycket lättare och överskådligare!




11 september 2011

Septemberfint i trädgården

Nu är det nästan slut på en skön helg då vi fått mycket gjort och ändå haft tid att koppla av och njuta! Jag har framför allt donat i trädgården där ogräset fått fritt spelrum ett tag och grönsakslandet blivit försummat totalt. Jag har insett att grönsaksodling inte är min grej, nästa år blir det blommor i landet.


Det är fantastiskt att det blommar så pass mycket i rabatterna så här i september, hortensia, rudbeckia, flox, kärleksört och en del har börjat på ett andra varv, nävorna och även alpklematisen. Sommarblommorna kör på ett tag till även om en del är lite trötta, men då kan man alltid fylla på med lite nytt, t.ex. bollkryss!


Det här är självsådda lejongap som jag hade i kruka förra sommaren, nu blommar dom mellan plattorna, så festligt!


Syrenhortensia är en blommande buske där blommorna till att börja med är gräddvita men med tiden slår de om färg till rosa som mörknar mer och mer. Jag tog in några kvistar i olika färgstadier...


Vädret har varit kanonskönt och vi hade ju tänkt åka ut på sjön från början, men det såg ut att bli regn på söndagen så vi stannade hemma och fick som sagt en hel del gjort istället. Det var så varmt och skönt så vi kunde t.o.m. sitta ute och mysa på kvällningen efter en långpromenad. Det blev grillmiddag med entrecote och potatisgratäng, men vid det laget var det för kallt att sitta kvar ute.

Idag har Magnus snickrat på lite ordning-och-reda-grejer till mig, visar bilder sen. Det blir såå fint och bra! Och nu är han ute i skogen och plockar svamp, få se om det blir lite till middagen!


08 september 2011

Tyger och tapeter

Via bloggen 50-talsjakten fick jag tips om High Society, en tyg- och tapetkollektion som skapats av det engelska företaget Villa Nova. SMACK sa det bara i mitt tyg-, färg- och inredningshjärta! Ljuvligt, milt, fantasifullt, 50-tal, vackert, roligt - och jag fick en oemotståndlig lust att skaffa hem alltihopa! I mina trakter är det NK Stockholm som är återförsäljare och jag ringde raskt dit för att höra om priser och dylikt, och det är förstås inte billigt, ca 700 kr/m... Men jag skulle ju kunna köpa en halvmeter eller så.... till ett par kuddar kanske!

Jag har lånat bilder från Villa Novas hemsida, otroligt vacker bara den, och även tagit med bilder från en kollektion av broderade tyger - Astrid. Titta och njut...
















06 september 2011

Båthelg i september

Ibland är vädergudarna på gott humör! Som i helgen som gick - kav lugnt, soligt och högsommarvärme - perfekt för en helg på sjön och kräftskiva i glada båtvänners sällskap!


Vi åkte ut vid 12-tiden på lördagen och Björkfjärden låg lugn och fin, helt fantastiskt! Vi slöt upp med de andra på en för oss ny ankringsplats, Eldgarnsö utanför Färingsö som är klubbholme åt några båtklubbar i Bromma. Det var jättefint och skyddat läge med sol hela eftermiddan och kvällen. Fasiken vad bra vi hade det! På kvällen dukade vi långbord på bryggan och åt kräftor och sjöng snapsvisor långt in på natten.


Nästa dag stannade vi kvar till eftermiddan och gick en ö-promenad, badade och åt lunch på överbliven paj, så jäkla skönt och avkopplande... Tänk att få uppleva en sån fin helg i september! Hoppas, hoppas att det blir en till sån helg...

01 september 2011

Photoshoppa

En av de saker som fick mig att börja blogga var att förmedla och visa bilder - dels mina egna foton och dels bilder som jag tycker om och som inspirerar mig på något sätt. Mina egna foton beskär och redigerar jag (väldigt lite) med hjälp av gratisprogrammet Photoscape, kameran en Sony Cybershot är så pass bra så det räcker fint tycker jag. Men när det kommer till mer avancerade saker räcker inte det här programmet till utan då vill man gärna ha Photoshop... i alla fall Photoshop Elements. Och vill man inte slå till direkt och köpa hem programmet kan man testa det gratis i 30 dagar! Gissa vem som gör det just nu, ha ha? Det är jättekul och jag kan sitta i timmar och greja och fixa och trixa och försöka lära mig! Att sätta ihop inspirationskollage är förstås en konst jag gärna vill behärska så här kommer ett första alster...


...och så en bild där skärpedjupet ändrats med hjälp av tillagd oskärpa så att objektet, i det här fallet ett par av mina skor, framträder extra tydligt.


Och så la jag till en fin scarf som jag köpte i somras, men där har jag inte petat på bilden över huvud taget, det är bara kameran som gjort jobbet!