27 april 2011

Finaste påsken

Vilken påskhelg vi fick! Helt otroligt härlig!


Annandagen var jag ute och gick en långpromenad och spanade in den exploderande våren bland vit- och blåsippor och fågelkvitter (klicka på "pilen" för att lyssna på bofinken...)

Jag ägnade resten av dagen och även förmiddan på påskafton åt trädgårdsdonande. Bl.a. blev en stor, risig alpklematis nedklippt till skoskaften så nu hoppas jag att den får nytt liv och även blommar med sina blåa klockor i år! Vårt lilla trädgårdsland låg i träda förra sommaren, men nu ska jag ta och gräva upp det och så nytt. Det skulle visst bli regn efter Valborg så nu måste jag passa på och gödsla överallt så att näringen strilar ner i jorden och gör nytta.

Påskaftonen firade vi traditionsenligt på Märsön med Magnus familj och för första gången på alla år kunde vi sitta ute och äta påskmiddag!


Det var så härligt och ungarna kunde springa fritt och leka på tomten! Vi passade också på att fira Hugo som fyllt 3 år några dagar innan, stora killen! Av oss fick han tuffa skor, T-shirt och kepa, alla med favoriten Blixten från filmen Cars som motiv.


På påskdagen hade vi vår mysiga påskmiddag med Charlotte, Kit, Cathrine, Hasse.

Och för första gången även med nya familjemedlemen KIAN! Han har precis hunnit bli 3 månader och har utvecklats massor, stadig och pigg och nyfiken och griper efter saker han ser.


Spacad babysitter!


Jag kan inte låta bli att köpa fina babykläder!

Alla sov kvar och vi hade en skön, avslappad Annandag då vi satt på altanen under markisen och fikade och filosoferade och så småningom käkade hämtpizza.

Magnus var sysselsatt för fullt med snickeriarbete i garaget - akterdäcket till båten kräver stora arbetsinsatser nu och fram till sjösättningen den 14 maj, så det fanns inte tid att sitta och slappa på altanen som vi andra. Han är så duktig och energisk och det blir otroligt fint! Visar bilder sen! Just nu är det lackning i många lager som pågår...

21 april 2011

Glad Påsk!

Skärtorsdag och dags att sticka till Blåkulla med katten!


Ja, i alla fall till jobbet... jag är visst en av få som jobbar idag men jag slutar lite tidigare i alla fall. Då blir det påskhandling och förhoppningsvis har alla lediga personer redan handlat då så det inte blir så trångt i affären.

Ser att vädret ska bli helt underbart hela helgen, man tackar! Så nu önskar jag alla er en riktig härlig, avkopplande påskhelg!

18 april 2011

Helg med "grekisk" middag och trädgårdspyssel

Förra inlägget handlade om kläder eftersom jag redan före helgen hade börjat komponera bilderna och ville visa dom nu när vårvädret verkligen landat med full styrka. Egentligen är det så varmt och soligt att det skulle passa att visa sommarkläder i stället!

Men nu ska jag berätta hur helgen var också! Lördagkvällen var vi bjudna på middag hos Cathrine och Hasse och visste inte vad vi skulle få oss till livs, mer än att man kunde ana något grillat... och det blev grillat med grekiska förtecken!


Grekisk musik i bakgrunden och så mumsigt surdegsbröd att dippa i tzatziki, plus kalamataoliver till förrätt - sen blev det grillade lammfärsspett och fetaostfyllda paprikor, tzatziki och ugnsrostad klyftpotatis till varmrätt och så svalt rosévin till (fanns även rött). Mmmm så gott det smakade... och vad kul och mysigt vi hade!

Söndagen blev en riktig trädgårdsdag och tvätt efter tvätt torkade i solen och vinden, helt otroligt vilket väder. Jag hann inte riktigt rensa färdigt, kände att ryggen måste få vila lite, men det fina vädret ska ju fortsätta så jag har tid på mig. Sen ska jag ösa på gödslad torv så det kan växa och frodas!

Magnus håller på att bygga ett nytt akterdäck till båten och sågar och slipar och grejar för fullt och det kommer att bli sååå fint! Den 14 maj är det sjösättning och då ska det vara klart!


Påsken ser ut att bli riktigt bra vädermässigt också så det artar sig till verandaliv, i alla fall dagtid, och det börjar bli dags att planera maten till vår traditionella påskmiddag med hela familjen samlad, nästan härligare än jul!

17 april 2011

Vårnytt i garderoben

Jag har alltid gillat kakifärger, både beige och gröna toner. Jag tycker det passar mig bra färgmässigt och så är det en snygg bas till andra färger jag gillar, som gult, korallrosa, rött o.s.v. Nu hade jag tur och hittade ett par kakibeige byxor på Lindex (2) och ett par gröna från Bonaparte (4), där fanns också två fina toppar, en gul (3) och en blommig (1).

Kombinerar mina nyköp med bilder av annat inspirerande!








16 april 2011

Ny header och vår i trädgården

Lite förnyelse av bloggens utseende! Tyckte den behövde bli lite vårig, somrig så jag bytte de mysiga, höstiga badrumsbilderna mot blom-konst av konstnärinnan Katharina Reichert. Hoppas ni tycker om förändringen!

Det är härlig lördag idag och solen har börjat värma upp luften så det börjar kännas lockande att gå ut i trädgården. Det är dags att rensa bort allt gammalt perenn-skrufs i rabatterna så att de nya små bladen får sol och luft kring sig. Ska bli intressant att se när alla lökar kommer upp som jag planterade i höstas, mest narcisser och påskliljor som får vara i fred för rådjuren. Idag blir det förstås kaffepaus på verandan! Ah vad härligt det är med april...


Tvättmaskinen snurrar med veckans "skörd" och tvätten kommer så klart att få hänga ute och torka. Och så tänker jag hinna med en långpromenad också innan vi åker till Cathrine och Hasse på trevlig middag. Undrar vad man ska få... brukar alltid var nåt riktigt gott i alla fall!


14 april 2011

En lättnadens suck!

Som några kanske har märkt har bloggen inte varit sig riktigt lik under några dagar. Photobucket som lagrar mina bilder har varit ur funktion och jag har skräckslaget öppnat upp bloggen flera gånger om dagen för att se om det har rättat till sig. Det började gå så långt att jag såg för mig att allt jag lagt in, inklusive bakgrunden var borta för alltid, att det bara var att börja om med en ny blogg kanske... Nu har jag förstås inte orginalbilderna bara på Photobucket, i alla fall inte de jag vill spara, men väldigt många kombinationsbilder och diverse andra som bara är tänkta för bloggen sparar jag inte, så dom hade varit borta för gott om inte Photobucket gått igång igen. Men så idag, jippikajejj! Där var dom! Som sagt - en lättnadens suck!

10 april 2011

Familjefika

Vilken härlig söndag det har varit, jag har mått riktigt gott! Det har varit kanonväder, så där varmt så man fått en föraning om sommar när jag tassade ut barfota med kaffekoppen på förmiddan när bakningen var avklarad.

Vi har haft familjen på fika för att fira Magnus som fyllde år i veckan och jag bakade tre olika kakor (men vi struntade i tårta). Det var så kul att träffa alla, Cathrine och Hasse som hade en massa att berätta från sin Hawaii-resa och lilla Kian som har växt och utvecklats varenda gång vi träffas! Och alla andra med förstås...


Måste också lägga ut recepten på kakorna jag bakade eftersom de var riktigt mumsiga!

Först Lakritscookies


Och så Kladdkaka med seg chokladtopp


Jag gjorde också en långpannekaka med hela hallon i en vanlig sockerkakssmet.


09 april 2011

Vårlördag

Lördagkväll och snart dags att grilla en köttbit. Jag smuttar på ett glas Gallo Zinfandel, mitt absoluta favorit-rödvin och känner mig nöjd med dagen! Har hunnit med att tvätta fönstren i vardagsrummet så de blänker...


...(resten tar vi en annan dag) och varit ute och gått i det vårliga, blåsiga, växlande vädret. Nu har Tussilagon tittat upp och häggen har stora, gröna knoppar, visst är det härligt!

Och så har vi handlat grejer inför morgondagens födelsedagsfika, jag ska baka diverse godsaker som jag återkommer till. Och så köpte vi påskliljor att pynta utomhus med...



08 april 2011

Fynd

Titta vad jag hittade på Röda Korsets secondhand-butik Kupan i Uppsala! En fin liten vas för den facila summan av 20 kr och passar perfekt i vår hall med några kvistar i.


Det är roligt att kolla runt i såna här butiker ibland, det finns ofta något fint och/eller användbart att ta med hem! Jag köpte också en gedigen gammal gjutjärnsstekpanna som ska användas som "stekbord" på vår nya gasolgrill. Den kostade bara 40 kr och är tillverkad av anrika Bolinders i Kalhäll. Och så fick ett syprojekt följa med hem också, en blommig kjol med potential - visar bild sen!


02 april 2011

Städning och persedelvård och lite annat

Gråmulen lördag, som gjord för att hålla sig inomhus och städa och göra fint! Så nu har jag fejat som sjutton och tagit mig an sånt som man hoppar över när städlusten är låg. T.ex. satt en av sofforna "fast" i golvet och det visade sig vara en gelégodis som hamnat under ett ben och liksom klistrade fast soffan i golvet, ha ha ha.

När jag ändå var i farten och energin hög tog jag tag i mina vår-dammiga stövlar och putsade dom fina och blanka. Min pappa sa alltid att man skulle se till att ha blanka, välvårdade skor på fötterna och det är faktiskt hans gamla fina skoputsborste som jag fortfarande använder!


Nu när det är fint och städat kanske jag sätter mig vid symaskinen en stund, eller i morgon tror jag, det börjar bli kväll och dags att hälla upp ett glas vin!

Måste också tipsa om en skojig sida där man kan roa sig med att sätta ihop outfits till en "modell" - Looklet.com - man kan välja mellan hur mycket som helst, lägga till och ta bort, ändra bakgrund, ändra modell o.s.v. Som en virtuell klippdocka, en av mina favoritlekar när jag var liten!


Appropå outfits, i måndags kl. 21 började "Trinny och Susannah stylar om Sverige" på TV4+! Mina favorit-stylister är tillbaka! Dom är helt underbara med sitt roliga, knäppa, rättframma sätt att ta sig an sina "offer". Jag blir alldeles rörd när man får se en kvinna med all lyster borta och självkänslan nere i skoskaften, komma ut på catwalken och bara stråla!