27 mars 2011

"Sommartid" börjar idag!

Klockan är sex och solen är fortfarande uppe! Långa ljusa kvällar är mycket efterlängtade!

Den här helgen har varit så skön och avkopplande men ändå har vi fått en del gjort, bl.a. har bilarna fått sig en liten vår-rengöring både ut- och invändigt. I går fick vi också besök av Charlotte, Kit och Kian och vi fikade med äggvåfflor, mjuka och lite mindre feta än frasvåfflor, och så saftig banankaka som Charlotte bakat.


Och Kian var på myshumör och jag fick en riktig liten konversation och små försiktiga leenden, vi håller på att lära känna varann han och jag! Är han inte gudomligt söt!


På kvällen lagade vi pizza också med nyttotänk - pizzadeg med jäst och fyllning av hemlagad tomatsås, tonfisk (i vatten), lök och mozzarella och det blev fantastiskt gott!


Idag har jag också för första gången i år hängt ut tvätt till tork!


25 mars 2011

Accessoarer


Vad är det som gör det?? Att man dras som en magnet till dom - skor, väskor, smycken, scarfs - allt fint pyntigt, färger, detaljer, material! Det finns mycket i butikerna men ändå mer på nätet att bli suktad av... flärd och yta, jag vet, men så roligt!


Riktiga favoriter är Accessorize som har butiker i Stockholm och en jättestor nätshop i England som tyvärr inte levererar till Sverige. Men hos Monsoon, en annan engelsk nätshop med massor av fina saker, kan man beställa till Sverige!


Ett annat underbart ställe för inspiration och ögongodis med direktlänkar till mängder av nät-butiker är Shopstyle. Kolla in alla kollage som medlemmarna har skapat!


23 mars 2011

Trevligheter i massor

Det har gått en vecka med massor av roliga sociala aktiviteter! Ibland blir det "ketshupeffekten" med allt på en gång och så kommer lugna perioder hemma då man knappt träffar en människa utanför jobbet!

Till att börja med har jag träffat min fina "gamla" tjejkompis Anette som jag inte sett på flera, flera år och suttit och babblat om allt som hänt sen sist under en god middag i stan och det var så himla roligt. Och NU ska vi se till att träffas oftare när barnen har blivit stora och självständiga!

Jag har fått umgås med Charlotte och min lille sötnos Kian, både en kväll, natt och morgon...


...och även fått besök av hela den lilla familjen för vagn-promenad och fika. Och nu är Kian 2 månader och kämpar hårt för att hålla upp huvudet när han ligger på mage! Visst är han tidig med det!


Sen har vi varit på födelsedagsfest hos Linda och blivit bjudna på smarrig västerbottenpaj och sallad och så jättegod VIT princesstårta!


Som om inte detta var nog hade vi också fest hemma hos oss på lördagkvällen med besök av Maud, Lennart, Reine och Lena och det var så ROLIGT att träffas allihopa och äta och dricka gott! Vi åt smörstekt gös på toast med lingonkräm till förrätt, fisk- och skaldjursgryta med saffran till varmrätt och så kladdkaka med chokladkola-glasyr till kaffet - yummie, yummie... Måste också berätta att vi fick jättetrevliga, annorlunda middagspresenter - speciella tulpanlökar, en älgkalvfransyska och så en sko... men inte vilken sko som helst utan "Just the right shoe", en liten miniatyrsko som blir den första i en tänkt samling! Passar ju bra till en skoälskare som jag...


Nu traskar veckan på i lugn och ro, med bra mat i sansade portioner och promenader och gympa för att fortsätta komma i form, sakta men säkert. Jag känner mig pigg och blir jätteglad av snösmältningen och solvärmen, heja våren!


13 mars 2011

Första försöket att lägga ut ett filmklipp

Blev imponerad av de små filmklipp som "Drömlägenheten/Caroline" lagt ut i sin blogg och fick reda på att hon gjorde det via Picasa. Jag använder Photobucket för mina bloggbilder så jag kollade upp om man kunde ladda upp filmklipp också och mycket riktigt - så här är ett första försök, svamprensning på höstens stughelg i Göntorp!


Eva - igår och idag

Åren går och utsidan förändras, men där inne i själen och hjärtat finns samma lilla tjej, och ibland fångar ett foto upp det väldigt tydligt!

12 mars 2011

Nytt i garderoben

Idag är det en härlig, solig lördag och vi har varit ute på en riktig långpromenad runt nästan hela Bålsta i två timmar, äntligen med gympaskor i stället för kängor - och nu är jag helt slut i benen men på jättegott humör! Den sista biten längtar man rejält efter att komma hem och vila och fika med en stor mugg kaffe och ett par mackor till!

När det blir ny årstid väcks ofelbart min längtan efter att förnya garderoben och i tidningar och kataloger och i affärerna lockar dom med säsongens nya färgskala som i vår är osedvanligt mycket i min smak! Mjuka naturtoner, aprikos, rosa, gult, kakigrönt, ljust brunt och grått, det är så härligt, jag skulle kunna köpa hur mycket som helst... Som tur är finns Ellos, HM och Gina Tricot där man kan frossa lite utan att bli ruinerad... så här är mina senaste "fynd"...







08 mars 2011

Vårig marsdag och nätshopping


Det har varit en solig, blåsig marsdag med mycket smältvatten på vägarna, heja heja våren! Tog en rask lunchpromenad delvis längs Fyrisån för att få dagens motion. Igår blev det ett lättgympapass, det första efter tre veckors uppehåll för att läka en skadad muskel i sidan. Tog det väldigt lugnt och försiktigt så det inte ska börja göra ont igen, man får vara rädd om sin enda kropp tycker jag!

Igår fick jag också hem en sändning vår- och sommarkläder från Ellos, en del jättefint som jag behåller, men resten får gå i retur, fri returfrakt vid den här beställningen så det gjorde inte så mycket. Det är ju grejen med nätshopping, man får vara beredd på att det inte motsvarar förväntningarna, men det är ändå så spännande och kul att få hem sitt paket! Bilder kommer sen...

Väntar också på ett annat litet paket - tyger till babykläder! Beställt från Znokdesign som har så roliga, annorlunda barntyger. Oj, vad det ska bli roligt att sy till lilla Kian - men jag ska inte sy så småttigt utan ta lite större storlek så han kan ha det lite längre - får se vad jag hittar på för nåt åt min lille prins!



05 mars 2011

Lördag

Bästa dagen på veckan - lördag... men den går fort... man har en massa planer på hur man vill spendera dagen, men räcker tiden till då? Nej inte på långa vägar... men det är väl så, man vill både koppla av och hinna med "nyttigheter" eller vad man ska kalla det, och ibland vill man vara social också förstås!

Idag har jag hittills städat köket och det känns så mysigt och hemtrevligt när det är färdigt.


Sen påbörjade jag plock i arbetsrummet som alltid har en förmåga att bli rörigt, men när jag fick ett utbrott på min wakeup-light-lampa som jag tänkte ställa in och få igång (fick den ju i julklapp) gav jag upp och så gick vi ut och gick istället! Det såg så soligt och fint ut men var halkigt och blåsigt också, inte riktigt den sköna promenad vi tänkt oss, men nu har vi fått röra på oss i alla fall och andats lite frisk luft.

En stor mugg med gott kaffe efter det så infann sig lugnet i kroppen... Även katterna gillar när marssolen skiner in i huset, då lägger dom sig i solen och myser. Här ligger Felicia på vår nya vardagsrumsmatta...


Nu ska jag faktiskt koppla av lite till - tappa upp ett bad med en väldoftande badbomb i, göra en liten ansiktsbehandling och bara må gott. Ha nu en skön lördagkväll ni med!


03 mars 2011

Ny mobil!

Efter lite motstånd från mig själv har jag till slut skaffat en ny mobil! Jag tyckte att min gamla fungerade utmärkt och jag använder den bara till att ringa och SMSa så jag tyckte inte att det behövdes något mer avancerat. Men så började batteriet tappa stinget, höll inte laddning mer än någon dag, så jag insåg att det kanske var dags att kolla efter något nytt.


Och så blev det en sån här... en Samsung 5230 i vinrött med lite tjejig dekor och touchskärm! Och jag är jättenöjd! Det är riktigt bra med touchskärm och mycket lättare att skriva meddelanden m.m. Och så har den en mycket, mycket bättre kamera än min gamla och en massa annat fiffigt! Så nu har jag ägnat mycket tid åt att lära mig hur den fungerar och det går faktiskt bra (med lite hjälp från Tommy som har en liknande, hi hi hi) och så all anpassning efter mina egna önskemål. En rolig anpassning var ringsignalen - jag hörde en gammal nittitalsdänga med Venga Boys och sa vid frukostbordet att DEN skulle jag vilja ha som ringsignal - och när Magnus och jag var ute på söndagspromenad hade gulliga Tommy fixat och trixat (vilket inte var lätt eftersom den inte precis var en dagsfärsk hit) och som överraskning lagt in den i telefonen! Visst har jag världens mysigaste son!