28 december 2010

Mellandagar

Julen är över och jag håller på och frisknar till från en rejäl förkylning som bröt ut på självaste julafton. Jag kan inte minnas att jag varit sjuk över julen nånsin förut och det var ingen kul upplevelse, men som tur var blev det ändå en fin, stämningsfull jul med HELA familjen samlad!

Tänkte visa vilka fina julklappar tomten kom med till mig...

Den här lilla exklusiva flaskan innehöll ett dessertvin som fick smaklökarna att krulla sig tillsammans med det hemlagade julgodiset!

Jag älskar ljus så vad passar bättre än snygga blockljus och fina servetter, och från Svenskt Tenn kommer de vackra ljusmanschetterna!

En underbar kanna av Lena Linderholm i mönstret "Vallmobukett" inspirerad av Provence. Den kommer att användas mycket! Tavlan heter "Lavender and Sunflowers Provence" av Hazel Barker.

Handgjorda örhängen och armband i macramé-teknik i "mina" färger.

Olivgrönt är en riktig favoritfärg och är så snyggt att duka med i vårt kök, de här underläggen passar perfekt! Ljuskronan köpte vi till oss själva till julen och den prydde verkligen sin plats över matbordet på julafton!

Kroppen vill verkligen inte vakna när det fortfarande är mörkt kl 5:30 och förhoppningsvis kanske det blir lite lättare med en sån här Wake Up Light!


Mera servetter - och de här kommer att passa fin-fint på båten i sommar! Å, tänk att det kommer att bli sommar igen!

Men nu ska vi först fira Nyår och sen ta det hellugnt ett tag till innan "vårterminen" startar och alla nyårslöften ska tas tag i, hi hi...


23 december 2010

Dan före dan...

Skinkan kokar och granen är klädd men än fattas det en del göromål innan man kan slå sig till ro och provsmaka...

I söndags julpysslade vi och gjorde egna julgranskulor!



Och så mina julkuddar!


17 december 2010

En vecka kvar...


Jag är lite svag för 40-50-tals-musik med jazzfeeling och nu till jul får det gärna vara Bing Crosby, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald och Doris Day på Spotifye. Så jag blev extra glad när jag hittade en riktig pärla!


Å, vilken mysig stämning det blir...

Det fortsätter att var riktigt vintrigt - har skottat snö så ryggen ömmar. Men inne brinner det ljus och doftar hyacint, fast jag ligger lite efter vad gäller annat pynt och förberedelser... Men jag vill inte känna någon stress, det är så lätt att börja jaga upp sig. Julkorten blev postade idag och så har jag planerat och delegerat matlagningen till julafton så nu börjar jag längta riktigt mycket. Jag har inte smakat någon julmat över huvud taget ännu, inte ett julbord så långt ögat kan nå!


I morgon ska vi ha familje-julfest hemma hos Marie och Daniel, och det blir JULTAPAS i stället för traditionell julmat! Alla bidrar med två sorter var och vi tar med små minipajer med grönkål, ädelost och mandel och så bakade sardell- och parmesanpotatisar, båda recepten från Icas recepttidning Buffé. Det ska bli sååå mysigt att träffas!

02 december 2010

Julshopping

Ute är det julstämning så det förslår med snö och rimfrost, väldigt vackert men inte lika kul att köra 9 mil per dag i. Det har varit halt som sjutton, särskilt i början på veckan, trots bra dubbdäck och "antisladd-system". Det känns avlägset med sommarväglag...


Men nu är det inte långt kvar till JUL och då brukar jag ta långledigt, en liten minisemester på ett par veckor och då slipper jag köra den långa vägen och kan njuta av vintervädret i stället!

Det har också blivit dags att handla julklappar...

...och det brukar vi göra på en enda gång, så i morgon tar vi ledigt efter lunch och åker till favorit-shoppingcentret - Stinsen i Sollentuna! Där kan man parkera gratis i deras inomhusgarage, lägga jackan i bilen och strosa runt bland massor av fräscha butiker av alla tänkbara slag och avslutningsvis blir det hämtmat så slipper vi tänka på matlagning!