27 juli 2010

Den stora dagen närmar sig...

Klänningssömnaden fortskrider - nu har jag sytt fodret och nu återstår att sy i det och att göra halterneckband att knyta i nacken, och så lägga upp fållen... och den blir såå fin!



Semesterdagarna rullar så sakteliga på och det känns som fredag varje dag. Man äter och dricker gott varenda dag (får ta itu med vikten och formen sen, ha ha ha). En kväll gjorde vi nacho-dinner, yummie vad gott och enkelt!



23 juli 2010

Syateljé

Arbetsrummet och en del av köket har förvandlats till syateljé och aktiviteten är hög för att sy min klänning till Cathrines och Hasses bröllop. Jag har en vecka på mig... men igår hann jag så mycket så det ska inte vara några problem alls! Den blir jättefin om jag får säga det själv!



Idag kommer också Charlotte hit för att få hjälp att förkorta axelbanden på sin klänning - TÄRNKLÄNNINGEN!

I övrigt flyter semesterdagarna på i lugn och ro precis som dom ska göra, och det vackra vädret fortsätter med ett och annat litet avbrott för nån regnskur och lite åskmuller. Till kvällen planerar vi Magnus hemlagade sushi - mumma!



21 juli 2010

Stockholmsdag

Idag blev det en eftermiddag i mitt kära Stockholm! Vi utgick från Medborgarplatsen och knallade sen söderut över Götgatspuckeln med många vändor ut och in i affärer med reaskyltar. "Vattenhål" blev Old beefeater inn, en av Stockholms klassiska pubar med uteplatser i skön skugga, där vi släckte törsten med varsin immig, kall Killkenny... mumma...


Redo för mer promenerande letade vi oss mot Bellmansgatan som korsar Hornsgatan för att hitta Monteliusvägen, en vacker promenadväg längs Mariaberget som jag läst om. Det var verkligen en fin sträcka med fantastisk vy över hela Stockholm norrut!




Vi vände tillbaka söderut och letade oss fram till Nudi-jeans-butiken på Skånegatan där Tommy tänkte köpa sig ett par nya jeans.


Det var långt att gå, men det fanns så mycket kul att titta på och hela den stockholmska stämningen att känna av så det gjorde inget alls. Jeansen blev inköpta och vi slog oss ner i skuggan utanför restaurangen Aya Sofya på Södermannagatan och åt jättegod, turkiskinspirerad mat - kan varmt rekommenderas, bra priser också!

Sen långsam promenad tillbaka till Medborgarplatsen, men med ett litet shoppingstopp i Skrapans galleria, alltså gamla skatteskrapan som nu bl.a. inhyser ungdomsbostäder. Jag visste inte ens att det låg en galleria där...


Kändes hur mysigt som helst med en Söder-utflykt och snart vill jag tillbaka - för en kvällsrunda kanske!

17 juli 2010

Städat

I går tog jag (återigen) itu med pappers- och sakhögarna i arbetsrummet! Måste ju komma fram till symaskinen och få lite space runt, både bokstavligt och mentalt, för att sätta igång med klänningssömnad...

Här några före och efter bilder


Visst blev det fint!

Men idag blir det ingen sy-start, för den här dagen (och kvällen) ska jag tillbringa med mina fina tjejer Charlotte och Cathrine! Det ska bli så mysigt att umgås bara vi tre! Dagen är inte planlagd, men bikini och handduk åker med i packningen i alla fall, så får vi se vad för trevligheter vi hittar på!

14 juli 2010

Semester!

Semestern har börjat och några dagar har förflutit i MYCKET avslappad stil... Till och med jag som älskar värme har blivit helt däckad av den här värmeböljan! Men idag är det molnigt och sval, fuktig luft känns underbart och man kan kanske få lite styrfart på sånt som behöver göras (sy klänning till bröllopsfesten t.ex.).

Semesterveckorna ligger annars helt oplanerade, delvis för att vi inte har någon båt i sjön, men det känns ganska okej ändå. Visserligen hade det blivit en hel del mer bada och sola med båten eftersom vi inte är några "strandälskare.

Trädgården växlar med nya blommor hela tiden och gräsmattan håller sig grön och mjuk med mycket vattning och vi känner oss lyckligt lottade som i alla fall har en trädgård att njuta av. Här ett litet kollage av vad som blommar just nu, klematis, vädd, funkia...


Till något helt annat - sommar-rea - man kan hitta mycket fint som man inte visste att man behövde ;o) T.ex hittade jag på Ellos.se en fin blommig blus som passar bra till jeans och en mjuk, skön cardigan i silke/bomull!


Jag skriver snart igen, nu har jag massor av TID!