25 april 2010

Vårsysslor

En helg utan sociala aktiviteter och fint väder - då väntar vårsysslor! 


Min bil var i ett stort, och då menar jag STORT, behov av uppfräschning och nu är den ren, fin, blank både in- och utvändigt och med nya torkarblad och fungerande framlyse!


Jag har också städat inne och bytt lakan och för första gången i vår hängt tvätten ute!


Trädgården har börjat vakna till liv och Scillan blommar för fullt bland torra löv som ligger kvar i rabatterna (trädgårdssysslor står på tur...).


Och rabarberbebisarna har vuxit till sig en del...




19 april 2010

Systrar, mammor, döttrar...


Jag har lyckan att ha en SYSTER och vi har båda lyckan att vara MAMMOR till två DÖTTRAR var (men också varsin son)! Vid det här laget är våra söta döttrar vuxna och VÄLDIGT trevliga att umgås med! Då och då brukar vi träffas och ha en riktigt mysig "tjejhelg" och i lördags träffades vi (alla utom lilltjejen Emma som bor i Skåne) hemma hos Charlotte för att äta och dricka gott, men framför allt för att snacka, diskutera, skratta, flamsa och mysa!



Charlotte, Cathrine och Marie är ju kusiner och är födda med precis ett halvår emellan, så de har haft mycket kul tillsammans sen de var små. Och vad skönt det har varit att ha min kloka, roliga och duktiga syster Maud att dela allt roligt och även allt jobbigt med!

Man får lov att le när man tittar på de här gamla bilderna... först Maud och jag...


...och här de små fnissiga kusinerna




12 april 2010

Förlåt dröjsmålet...

Oj, nu sprang tiden iväg och det blev ett långt hopp sen förra inlägget! Förlåt, ska bättra mig... Vet inte vad jag ska ge för anledning - men tror det känns som det gamla slitna uttrycket "vårtrötthet". Vardagskvällarna är så här: Komma hem - handla det nödvändigaste - äta - prata lite - TV lite - somna ca 21... behöver tydligen sova väldigt mycket.

Helgen var mycket längtad till och jag hann greja lite med plock och tvätt som jag sparat, och så ta hand om lite "administrativt" som papper och kvitton. En lång stund ägnades åt att skapa ett fint födelsedagskort på datorn till min lilla moster Inga som fyllde 80 år på söndagen. Badkaret i kortet symboliserar den fina morgonrock och badprodukter som hon fick i present av oss allihopa!


Vi åkte ner till Vingåker och uppvaktade henne med en noga komponerad blomgrupp som duktiga Fantasifloristen i Bålsta gjorde efter mina önskemål. Jag skulle ha tagit en bild på den, men glömde kameran helt och hållet... Basen var i alla fall rosa Ranunkel och vita Krysantemum och så en blommande körsbärskvist, jättefint och vårligt!


Vi blev bjudna på champagne och god buffémat bestående av fint kallskuret och jättegod potatissallad och till kaffet chokladtårta och fina småkakor. Jag fick också chansen att krama om och prata några ord med kusiner och mostrar och morbröder som jag inte träffat på ett tag.

Lördagkvällen innan hade vi mycket trevlig och rolig samvaro hemma hos våra glada båtklubbsvänner Reine och Lena! Vi åt och drack gott som alltid och började så smått planera gemensamma båtfärder i sommar - ååå vad jag längtar tills dess.

Avslutningsvis vill jag lägga in ett par bilder från vår påskfest med "barnen" som blev så rolig och lyckad! Välkomstdrink ute på verandan i solen med cavan René Barbier (som kan rekommenderas)


- vi passade också på att fira Magnus som skulle fylla år några dagar senare och han fick en fin Grappa plus speciella grappaglas!




03 april 2010

Påskaftonskväll

Nyss hemkommen från traditionsenligt påskfirande på Märsön hos svärföräldrarna - mätt efter ett välfyllt påskbord - och lite lagom "uppvärmd" inför nästa påskbord i morgon, härhemma. Då kommer våra fina "barn" och sätter fart på huset! Så mysigt!

Huset är "påskigt" med ljusare gardiner i köket och det nya påskpyntet utplacerat tillsammans med det gamla lite här och var, mest i köket. Av någon anledning blir det alltid mest förändrat där vid storhelgerna... kanske för att man tillbringar så mycket tid där.